Ένα 10ήμερο διασκέδασης & Πολιτιστικών Συναντήσεων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη «Αλέκος Κοντόπουλος» έφτασε στο τέλος

Photo: aparaskevi-images

Ένα δεκαήμερο διασκέδασης έφτασε στο τέλος του. Οι Πολιτιστικές Συναντήσεις Αλέκος Κοντόπουλος 2021 πέτυχαν να αποσπάσουν έστω για λίγο την προσοχή των Αγιοπαρασκευιωτών από τα προβλήματα της καθημερινότητας και να τους προσφέρουν μερικές όμορφες βραδιές γεμάτες γέλιο, τραγούδι, μουσική και θέατρο.

Με μουσική εκδήλωση ξεκίνησαν οι «Πολιτιστικές Συναντήσεις» στον κήπο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου. Τιμώντας την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, ανάλογος ήταν και ο χαρακτήρας της μουσικής βραδιάς με κείμενα που υπέγραψε και παρουσίασε ο καθηγητής Εθνομουσικολογίας του ΕΚΠΑ, κ. Λάμπρος Λιάβας.

Και μην ξεχνάμε την έκθεση που συνεχίζεται στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με σχέδια και εικονογραφήσεις με έμπνευση από το 1821 που ο Αλέκος Κοντόπουλος φιλοτεχνεί μεταξύ 1943 και 1971.

Διάρκεια έκθεσης 1η Σεπτεμβρίου 2021 έως στις 25 Μαρτίου 2022, με ελεύθερη πρόσβαση.

Από τον κήπο της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης πέρασαν καλλιτέχνες γνωστοί, με ιστορία στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Ελλάδας. Πέρασαν όμως και καλλιτέχνες με κέφι και μεράκι που δημιουργούν τώρα την πορεία τους αργά αλλά σταθερά. Κάθε βράδυ οι συνδημότες μας γέμιζαν τον κήπο με την παρουσία τους (τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων), ξέφευγαν από μια καθημερινότητα βαρετή και πολλές φορές θλιβερή.

Αυλαία λοιπόν, σε μια προσπάθεια των ανθρώπων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης που στέφθηκε με επιτυχία. Τους αξίζουν συγχαρητήρια για το αποτέλεσμα και ιδιαίτερα στον  πρόεδρο κ. Νίκο Παναγόπουλο και το άψογο και συντονισμένο προσωπικό της Βιβλιοθήκης, που ήταν πάντα εκεί να προστρέξει ακόμα και για την τελευταία λεπτομέρεια, πάντα με καλή διάθεση και ένα μεγάλο χαμόγελο.

Πρόεδρος και προσωπικό υπήρξαν τέλειοι οικοδεσπότες και ακούραστοι εργάτες, γι’ αυτό και το αποτέλεσμα τους δικαίωσε.