Σε αγιασμούς σχολείων σε Κηφισιά και Μαρούσι η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα, Λ. Κεφαλογιάννη

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη παρευρέθηκε στους αγιασμούς του 1ου Ημερήσιου Γυμνασίου και 1ου Ημερήσιου Γενικού Λυκείου Κηφισιάς και του 1ου, 2ου και 3ου  ΕΠΑΛ Αμαρουσίου.

Μεταφέροντας το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη προς τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς,  η κα Κεφαλογιάννη τόνισε μεταξύ άλλων:

«Για την Περιφέρεια Αττικής, η ενίσχυση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποτελεί υψηλής προτεραιότητας στόχο.

Με την καθοδήγηση του Περιφερειάρχη, όλοι μαζί καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αναβαθμίσουμε – κτιριακά και ενεργειακά – τις σχολικές μονάδες της Αττικής, για να προσφέρουμε καλύτερες συνθήκες διδασκαλίας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Αυτή τη χρονιά, πρέπει όλοι να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να έχουμε ασφαλείς τάξεις, απαλλαγμένες από τον κίνδυνο του κορωνοϊού. Σε αυτή την προσπάθεια συνεισφέρουμε και εμείς, ως Περιφέρεια Αττικής, προσφέροντας 1 εκ. μάσκες στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Αττικής μας» ενώ κατέληξε, λέγοντας:

«Ευχή όλων μας η νέα σχολική χρονιά που ξεκινάει να συνεχιστεί αδιατάρακτη και με ασφάλεια ώστε να προσφέρει σε όλη την σχολική κοινότητα την κανονικότητα που στερήθηκε τους προηγούμενους μήνες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την Παρασκευή (10/9) η Αντιπεριφερειάρχης ξεκίνησε την παράδοση μασκών προστασίας στις σχολικές μονάδες του Βορείου Τομέα. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες ώστε όλα τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να έχουν παραλάβει μάσκες.