Με τις αποκαλύψεις Γκιζιώτη δεν πρόλαβαν να χαρούν το νέο στέλεχος στη «Νίκη» (VD)

Γράφει η Λένα Μαρκή

Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση νέων στελεχών από δημοτικές παρατάξεις, σε χρονικό διάστημα μακρινό ακόμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, κ. Ανδρέας Γκιζιώτης, προέβη σε σχολιασμό αναφερόμενος σε παράταξη που κινείται στον ευρύτερο Αριστερό χώρο και προέβαλε συνταξιούχο στέλεχος της Εκπαίδευσης που επί χρόνια πέρναγε την κυβερνητική πολιτική ολονών, όπως είπε. Λέγοντας μάλιστα πως  «ο συγκεκριμένος έχει διαγραφεί από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ για αντισυναδελφική συμπεριφορά, όταν έστελνε την Αστυνομία στα σχολεία και την καλούσε κάθε φορά που η ΕΛΜΕ είχε συγκέντρωση κάτω από τα γραφεία του». Αναρωτήθηκε πως αυτό το πρόσωπο θα υπηρετήσει το δήμο, την παράταξη και τη δημοκρατία; (1ο βίντεο)

Μπορεί ο κ. Γκιζιώτης να μην αναφέρθηκε ονομαστικά, όμως για όσους ασχολούνται με τα τοπικά πράγματα, φωτογράφιζε ξεκάθαρα το άτομο.

Ωστόσο και όποια αμφιβολία ή αβεβαιότητα υπήρχε, διαλύθηκε από την τοποθέτηση της δημοτικής συμβούλου της «Νίκης των πολιτών», κ. Τερψιχόρης Γκιόκα. Είπε χαρακτηριστικά πως η παράταξή της δέχτηκε μια επίθεση και για τον τρόπο που λειτουργεί, αλλά και για τον τρόπο που επιθυμεί να επικοινωνεί τις πολιτικές της πράξεις, άνευ προκλήσεως και λόγου. Επίσης τόνισε ότι έγινε μια απρέπεια, αφού είναι απόντες τόσο ο επικεφαλής, όσο και το ενδιαφερόμενο πρόσωπο. Ακούστηκαν δε πράγματα που εκείνη γνωρίζει ότι δεν ισχύουν και επιβεβαίωσε μάλιστα ότι δεν ισχύουν. «Δεν είναι σωστό, δήλωσε, κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. να ρίχνουμε λάσπη σε ανθρώπους, ειδικά όταν δεν είναι παρόντες, και δεν μπορούμε να θίγουμε με αυτό τον τρόπο τις πράξεις των παρατάξεων, γιατί έτσι υποτιμούμε τις δημοκρατικές διαδικασίες». (2ο βίντεο)

Παρόλο που η κ. Γκιόκα δήλωσε σίγουρη για την μη υπόσταση των πραγμάτων και επιπλέον επιβεβαίωσε την γνώση της, δυστυχώς η τεκμηριωμένη περιγραφή των γεγονότων δια στόματος Ανδρέα Γκιζιώτη την εξέθεσε. Ο κ. Γκιζιώτης έμεινε σε τρία σημεία.

Πρώτον, όπως είπε, «η κ. Γκιόκα καθόλου έξυπνα δεν απέφυγε να πρωταγωνιστήσει από πλευράς «Νίκης» και να καλύψει την παράταξή της για μια επιλογή που την εκθέτει και την ίδια». Ο κ. Γκιζιώτης μίλησε για αμφίβολη παρουσία του κ. Φαλούκα* (για τον οποίο και ο λόγος) στις εκλογές του 2023, γιατί και στο παρελθόν έχει «προσπαθήσει δυο τρεις φορές να εκλεγεί δεξιά και αριστερά, με διαφορετικές παρατάξεις, αλλά δεν τα κατάφερε».

Δεύτερον, όταν βγαίνει σε ανακοίνωση στο διαδίκτυο με φωτογραφίες προφανώς τίθεται και σε δημόσιο σχολιασμό και κριτική, άρα εκείνος καλά έκανε και τοποθετήθηκε.

Και τρίτον, η τοποθέτηση ήταν απόλυτα στοιχειοθετημένη, γιατί η κ. Γκιόκα αναφέρθηκε σε «ψεύδη και λάσπη». Συγκεκριμένα ο κ. Γκιζιώτης δήλωσε ξεκάθαρα πως α)υπάρχει η απόφαση που είναι καταγεγραμμένη στα Πρακτικά της ΕΛΜΕ, β) ο ίδιος (σ.σ. ο κ. Γκιζιώτης) ήταν αυτός για τον οποίο έφερε την Αστυνομία στο 4ο Λύκειο για να τον βγάλει απέξω. Μάλιστα όπως δήλωσε, τότε ο Περιφερειακός Διευθυντής της Αστυνομίας που εδρεύει στο ΟΑΚΑ μετά από αίτησή του, του απάντησε: «εντολή Φαλούκα», γ)σε όσες συγκεντρώσεις έγιναν σαν ΕΛΜΕ, Γονείς, Εκπαιδευτικοί κλπ., πάντα έφερνε την Αστυνομία.

Εξάλλου, συνέχισε, «επειδή το ζήτημα είναι πολιτικό και η κριτική είναι πολιτική, ο κ. Φαλούκας υπηρέτησε την κυβερνητική πολιτική ανεξαρτήτως κομμάτων 100%. Ομοϊδεάτες σας μάλιστα στην ΕΛΜΕ ήταν ακριβώς απέναντι σε αυτή την πολιτική».

Καταλήγοντας να πει στην κ. Γκιόκα «Επιστρέφω τις λέξεις «ψεύδη και λάσπη» και θα σε καλούσα να τα επιστρέψεις κι εσύ σε αυτούς που σου είπαν να κάνεις αυτή την τοποθέτηση». (3ο βίντεο)

Εντύπωση προκάλεσε ότι

– δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την κ. Γκιόκα στη συνέχεια… γεγονός που μας κάνει να αναρωτηθούμε αν και η πρώτη αντίδραση ήταν δική της επιλογή …

– παρότι ήταν παρόντα πρωτοκλασάτα στελέχη της «Νίκης», δεν έκαναν καμία κίνηση να υπερασπιστούν την παράταξη και το νέο στέλεχος αρχικά, αλλά ούτε την κ. Γκιόκα στη συνέχεια… Επικράτησε σιγή ιχθύος από τους υπόλοιπους …

– είναι δυνατόν στη βιασύνη να παρουσιάσουν ένα ηχηρό όνομα στο ρόστερ της «Νίκης των πολιτών» να προέβησαν σε απρόσεκτη επιλογή;

Κατόπιν αυτών αναμένουμε την αντίδραση της “Νίκης των πολιτών”. Θα στηρίξει άραγε παλαιό & νέο στέλεχος;

* Αθανάσιος Φαλούκας, πρώην Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β ́ Αθήνας, πρ. Λυκειάρχης στο 3ο Λύκειο και πρ. Προέδρος του Γυναικείου Μπάσκετ – ΓΣΑΠ . Η ιστοσελίδα aparaskevi-images.gr είχε αναφερθεί στις 27/7/2014 στην πρόταση διαγραφής του που έγινε από το Δ.Σ. της Α-Γ  ΕΛΜΕ Β΄ Αθήνας στην συνεδρίασή του στις 9/7/2014.