“Αγία Παρασκευή η πόλη μας”: Κοίτα ποιος μιλάει

«Διαμαρτύρεται» ο τέως Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος, για την αγορά των απορριμματοφόρων, του σαρώθρου, του πλυντηρίου κάδων, του βυτιοφόρου, των ειδικών μηχανημάτων και των λοιπών οχημάτων, που πραγματοποιεί η Δημοτική Αρχή για την ανανέωση του στόλου των οχημάτων που είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ για την λειτουργία των Υπηρεσιών Καθαριότητας και άλλων.

Διαμαρτύρεται γιατί, λέει, ότι η έκπτωση στο διαγωνισμό είναι μικρή. Προφανώς αγνοεί ότι πρόκειται για μηχανολογικό εξοπλισμό όπου οι τιμές δεν έχουν πολλά περιθώρια μειώσεων.

 Και καταλήγει λέγοντας ότι θέλει να «υπερασπιστεί το δημόσιο χρήμα». Γιατί δεν υπερασπίστηκε το δημόσιο χρήμα, όταν (ενώ οι τιμές των ακινήτων είχαν μειωθεί πολύ λόγω Μνημονίων) αγόρασε το «κτήμα ΙΟΛΑ» σε τιμή διπλάσια (3.000.000 ευρώ) απ΄ό,τι το είχε αγοράσει αυτός που μας το πούλησε; Αυτό θα τον κατατρέχει για πάντα.

Ο τέως Δήμαρχος, όπως και κάποιοι άλλοι, δε θέλει να γίνει τίποτε προς το καλύτερο σ΄αυτή την πόλη και προσπαθούν με κάθε τρόπο να το ακυρώσουν.

Πέραν όμως αυτού, για το συγκεκριμένο θέμα, ο τέως Δήμαρχος οφείλει κάποιες εξηγήσεις:

Γιατί όταν ανέλαβε Δήμαρχος το 2014, ακύρωσε την διαδικασία διαγωνισμού που είχαμε ξεκινήσει για την αγορά απορριμματοφόρων και πλυντηρίου κάδων;

– Γιατί κατά τη διάρκεια της θητείας του δεν φρόντισε να ανανεώσει τα παλιά οχήματα και παρέδωσε τα μισά απορριμματοφόρα σε λειτουργία και κανένα πλυντήριο κάδων (μόνο αυτά που είχαν αγορασθεί στην προηγούμενη θητεία μας λειτουργούν) και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα σε κατάσταση τέτοια που αποτελούσαν κίνδυνο για τους οδηγούς και τους πολίτες κι ενώ υπήρχαν τα χρήματα από τα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη;

Η απάντηση είναι απλή, βέβαια. Γιατί δεν είχε την ικανότητα να ξεκινήσει και να τελειώσει κάτι, γι΄αυτό και κατά τη διάρκεια της πενταετούς θητείας του δεν πραγματοποιήθηκε τίποτε άξιο λόγου.

Σε κάθε περίπτωση είναι πρωτοφανές, ένας άνθρωπος που πολιτεύεται ακατάπαυστα από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, διοίκησε την πόλη και σκοπεύει να διεκδικήσει για…7η φορά τη διοίκησή της, να αντιτίθεται επί της ουσίας σε ένα τόσο σημαντικό θέμα, που απασχολεί το σύνολο των συμπολιτών μας, όπως είναι ο τομέας της καθαριότητας. Ίσως γιατί τον τρομάζει η σύγκριση της αδιάφορης θητείας του με την σημερινή.

Το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής παράταξης

«Αγία Παρασκευή η πόλη μας»