Συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π. της Περιφέρειας Βορείου Τομέα ενόψει της χειμερινής περιόδου 2021-22

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Οκτωβρίου -μέσω τηλεδιάσκεψης- συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Βορείου Τομέα Αθηνών υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη, Λ. Κεφαλογιάννη.

Τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος και συζητήθηκαν εκτενώς ήταν:

1. Ο μερικός απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου 2021 (έως σήμερα)

2. Ο συντονισμός και η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων καθώς και η λήψη μέτρων ετοιμότητας για την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα,

3. Ο συντονισμός και η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων καθώς και η λήψη μέτρων ετοιμότητας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό.

«Αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα για τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και όλους εμάς στην Περιφέρεια Αττικής η ασφάλεια και η προστασία της ανθρώπινης ζωής, αλλά και του περιβάλλοντος. Επενδύουμε στην καλή συνεργασία και το συντονισμό με στόχο την καλύτερη και άμεση αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών», ανέφερε μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης Λ. Κεφαλογιάννη, η οποία ευχαρίστησε τους παριστάμενους στην τηλεδιάσκεψη, κάνοντας ειδική αναφορά στο Πυροσβεστικό Σώμα και όλα τα σώματα ασφαλείας για την καταλυτική συμβολή τους κατά την αντιπυρική περίοδο 2020-21, καθώς επίσης την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής και τις εθελοντικές ομάδες.

Στη διαδικτυακή συνεδρίαση συμμετείχαν Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας του Βορείου Τομέα Αθηνών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Τροχαίας, των εθελοντικών ομάδων, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες από την Περιφέρεια Αττικής και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.