“Φυσάει κόντρα”: Αρνητική εντύπωση μας προκάλεσε η στάση των παρατάξεων

Στο προηγούμενο ΔΣ είχαμε θέσει στη διαδικασία ψήφισμα αντιφασιστικού περιεχομένου με αφορμή την προσπάθεια φασιστικών ομάδων να σηκώσουν κεφάλι το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Το ψήφισμα κατήγγειλε τις φασιστικές επιθέσεις στη Σταυρούπολη και το Ν. Ηράκλειο όπου και τραυματίστηκε και ο Σταμάτης Χατζηδήμου, μέλος του σχήματος μας.

Παράλληλα καταστήσαμε σαφές πως στην πόλη που ζούμε και στα σχολεία που πήγαμε θα κάνουμε τα πάντα να μη φυτρώσει ρατσιστικό μίσος και φασιστικό δηλητήριο.Το ψήφισμα πέρασε παρόλο που η παράταξη της Δημοτικής αρχής Ζορμπά επέλεξε να απέχει και να μην πάρει θέση σε ένα τόσο σημαντικό θέμα, όπως επίσης και η παράταξη Νέα Αρχή του Γ. Οικονόμου (γνωστή άλλωστε για τα μέλη της που ήταν παλιότερα μέλη της ΧΑ).

Αρνητική εντύπωση μας προκάλεσε η στάση της παράταξης Αλλάζουμε του Γ. Μυλωνακη που όχι απλά απείχε από την ψήφιση αλλά συντάχθηκε με εμμονή με τη θεωρία των δύο άκρων.

Πως γίνεται να θες να λέγεσαι δημοκράτης όταν αναπαράγεις μια θεωρία που εξισώνεις από την μια φασίστες δολοφόνους και από την άλλη φοιτητές και εργαζόμενους που τους αντιμάχονται με τους αγώνες τους;

Εμείς από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε με θάρρος να δίνουμε μάχη στην γειτονιά, στα σχολεία, στις σχολές, στις δουλειές μας ενάντια σε φασιστικές πρακτικές όπως κάναμε τόσα χρόνια και ενάντια στην ΧΑ. Θα συνεχίσουμε να υψωνουμε τείχος απέναντι στο φασισμό και τις αιτίες που τον γεννούν και τον θρέφουν.