Δίχασαν τα Δημοτικά Τέλη -Αποχώρησαν παρατάξεις της αντιπολίτευσης και αναβλήθηκε η συνεδρίαση

Λόγω μη απαρτίας αναβλήθηκε η σημερινή τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Όπως ενημέρωσε η πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Έφη Καψοκεφάλου οι δημοτικές παρατάξεις των κ.κ. Σταθόπουλου, Οικονόμου, Μυλωνάκη και Μουστόγιαννη κατέθεσαν το μεσημέρι προς ψήφιση στο Δ.Σ. κοινή πρόταση για τα δημοτικά Τέλη, την οποία εκείνη δεν πρόλαβε να ελέγξει, ούτε να λάβει την άποψη της Διευθύντριας της Οικονομικής Υπηρεσίας κ. Πόπης Δράκου για το αν πληροί τις προϋποθέσεις που απαιτούνται. Με την προοπτική να μην συμπεριληφθεί στην ψηφοφορία, οι επικεφαλής των παρατάξεων και οι δημοτικοί τους σύμβουλοι αποφάσισαν να αποχωρήσουν. Παρόλο που, όπως τόνισε η κ. Καψοκεφάλου, εν τέλη προτάθηκε να συζητηθούν και οι δύο προτάσεις (Διοίκησης και Αντιπολίτευσης) και στη συνέχεια όποια υπερψηφιστεί να αποσταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για να ελεγχθεί αν μπορεί νόμιμα να εφαρμοστεί.

Ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς προέβη στην παρακάτω δήλωση.

«Είναι λυπηρό το ότι οι δημοτικές παρατάξεις των κ.κ. Σταθόπουλου, Οικονόμου, Μυλωνάκη και Μουστόγιαννη αποχώρησαν από το Δ.Σ. παρόλες τις διαβεβαιώσεις που είχαν ότι και οι δύο προτάσεις θα συζητιούνταν και θα ψηφίζονταν και στη συνέχεια ο Ελεγκτής θα αποφασίσει αν ισχύει αυτή που ψηφίστηκε. Λυπηρά γεγονότα! Πως άνθρωποι που έχουν ακραίες θέσεις συνεργάζονται με άτομα που θέλουν να λέγονται προοδευτικοί».

Εξαιρώντας τις παρατάξεις των κ.κ. Γκιζιώτη και Αντωνίου, ο κ. Ζορμπάς είπε πως «πιθανά οι άλλοι έχουν στο μυαλό τους να εμποδίσουν να προχωρήσει ο Προϋπολογισμός του Δήμου για να πάρουν πολιτικά οφέλη».

Η αναβληθείσα συνεδρίαση για τα δημοτικά Τέλη θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 19/11/2021 στις 15:30 μ.μ..