Οργανωμένη συμμετοχή του Δήμου στο 3ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο «Recruit» στην Μαδρίτη

Η παρουσίαση από τον Αντιδήμαρχο Νεολαίας κ. Νίκο Ζόμπολα

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 3ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου «Recruit» που φιλοξενήθηκε στις 24-25 Νοεμβρίου στη Μαδρίτη και ο Δήμος Αγίας Παρασκευής συμμετείχε ενεργά με την παρουσία του Δημάρχου κ. Βασίλη Ζορμπά και αντιπροσωπείας του Δήμου.

Η οργανωμένη συμμετοχή του δήμου μας με παρουσίαση και προτάσεις για την κοινωνική οικονομία και την ανεργία των νέων ήταν υπό την επίβλεψη του Γ.Γ., κ. Μιλτιάδη Κύρκου, παρουσιάζοντας μαζί με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Νεολαίας, κ. Νικόλαο Ζόμπολα, το σχέδιο της δημοτικής Αρχής για δημιουργία «Κόμβου επιχειρηματικότητας και καινοτομίας» εστιασμένο σε νέους. Ακολούθως το στέλεχος της Κοινωνικής Υπηρεσίας, κ. Γιώργος Κωστακιώτης, ανέλυσε καλές πρακτικές του δήμου, όπως το Κέντρο Κοινότητας και το Κέντρο Γυναίκας. Παρούσες ήταν η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, κ. Πηνελόπη Δράκου, και η υπεύθυνη του Γραφείου Δημάρχου, κ. Μαριλένα Παπαδοπούλου, με ενεργή συμμετοχή στα workshops καλών πρακτικών εφαρμογής κοινωνικής οικονομίας.

Οι εργασίες έκλεισαν με παραδείγματα και προτάσεις νέων δράσεων και χρηματοδοτήσεων στο πλαίσιο της κοινωνικής οικονομίας. Όπως τόνισαν οι Ισπανοί διοργανωτές της τοπικής κυβέρνησης της Μαδρίτης, εντυπωσιάστηκαν από την κοινωνική ευαισθησία του δήμου μας, παρά το μικρό μέγεθος του.

Ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς αφού ευχαρίστησε τους Ισπανούς συναδέλφους της Μαδρίτης για την φιλοξενία τους, τόνισε στην ομιλία του τα κοινά στοιχεία των τριών μεσογειακών λαών, την ανάγκη να είμαστε σε επαφή και την χρησιμότητα αυτών των συνεδρίων και ιδιαίτερα στην παρούσα οικονομική, κοινωνική και υγειονομική συγκυρία.

Ο Αντιδήμαρχος Νεολαίας κ. Νίκος Ζόμπολας τόνισε το γεγονός ότι, οι τρεις χώρες που συμμετείχαν στο συνέδριο (Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα) έχουν τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας νέων στην ΕΕ και κάτι πρέπει να κάνουμε για αυτό. Επίσης, πως η κοινωνική οικονομία είναι μια πολλά υποσχόμενη διέξοδος.