Επιστολή του συλλόγου «Άγιος Ιωάννης» προς τον Δήμαρχο

Φωτογραφία αρχείου

Κύριε Δήμαρχε,

Την 1ην Νοεμβρίου 2019, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη κυρίου Βασίλη Γιαννακόπουλου, μας ανακοινώσατε ότι οι δαπάνες για την ανέγερση του Δημαρχείου και την ανάπλαση της πλατείας Αγίου Ιωάννου θα καταβληθούν από την Περιφέρεια.

Πολύ χαρήκαμε και σας ευχαριστήσαμε καθώς και τον κύριο Περιφερειάρχη.

Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2020 στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, κατά τη συζήτηση του θέματος της πλατείας Αγίου Ιωάννου, (όχι τραπεζάκια κλπ.), εσείς παρουσιάσατε τα νέα σχέδια της ανάπλασης. Έκτοτε και μέχρι σήμερα δε μας επεδείχθηκαν άλλα σχέδια που σημαίνει ότι εκείνα προωθήθηκαν προς έγκριση και υλοποίηση.

Κατά καιρούς υπήρξε επικοινωνία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, τηλεφωνικά και προσωπικά (ΕΠΑΛ) ο οποίος μας διαβεβαίωνε ότι οι μελέτες για όλα τα έργα του Δήμου έχουν τελειώσει και θα δημοπρατηθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Ωστόσο, επειδή πέρασαν ήδη τα δύο (2) πρώτα χρόνια της θητείας σας και αν εξαιρέσουμε τη θεμελίωση του Δημαρχείου, η πλατεία του Αη Γιάννη εξακολουθεί να βρίσκεται στην ίδια άθλια κατάσταση, μολονότι υπάρχουν και οι μελέτες και τα χρήματα της ανάπλασης και επειδή σαν Σύλλογος έχουμε υποχρέωση να ενημερώνουμε τα μέλη μας, σας στείλαμε το 95/25.10.2021 έγραφο με την παράκληση να μας γνωρίσετε γραπτώς την πορεία των δημοτικών έργων και ιδιαιτέρως της πλατείας Αγίου Ιωάννου, προκειμένου να ενημερώσουμε και εμείς τα μέλη μας.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει απάντηση και δυστυχώς ο χρόνος κυλάει γρήγορα. Πολύ γρήγορα.

Με κάθε τιμή

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Παναγιώτης Βαβουγυιός

Αναστάσιος Πικούνης