Τηλεοπτικό σποτ της ΚΕΔΕ για τα άτομα με αναπηρίες (VD)

Δ. Παπαστεργίου: Οι δήμοι καλούνται συνεχώς και αδιαλείπτως να φροντίζουν για τη διασφάλιση της «ορατότητας» των ανθρώπων με αναπηρίες σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους

«Δικαιούμαστε να κινούμαστε ελεύθερα στην πόλη όπως και εσύ».

Αυτό είναι το μήνυμα που προβάλει τηλεοπτικό σποτ που ανέλαβε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει η ΚΕΔΕ για την ανεμπόδιστη κυκλοφορία των ανθρώπων με αναπηρίες.

Το μήνυμα, αφού έλαβε την έγκριση από το ΕΣΡ, θα προβάλλεται από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας έως τις 25 Δεκεμβρίου, με αφορμή την Εθνική Ημέρα για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, που έχει καθιερωθεί στις 3 Δεκεμβρίου.

Με γνώμονα πως τίποτα δεν μπορεί να προωθείται για τα Άτομα με Αναπηρία  χωρίς τη δική τους συμμετοχή, για την παραγωγή του τηλεοπτικού μηνύματος ζητήθηκε και εξασφαλίστηκε η σύμφωνη γνώμη της Εθνικής Συνομοσπονδίας των Ατόμων με Αναπηρίες καθώς και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Επιπλέον λόγω της πανδημίας και για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας επιλέχθηκε  η παραγωγή να γίνει με τη διαδικασία animation.

Δ. Παπαστεργίου: Οι δήμοι καλούνται συνεχώς και αδιαλείπτως να φροντίζουν για τη διασφάλιση της «ορατότητας» των ανθρώπων με αναπηρίες σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου με αφορμή με αφορμή το τηλεοπτικό σποτ δηλώνει:

«Πεποίθηση της Αυτοδιοίκησης είναι πως έχει καταλυτική σημασία ο σεβασμός της διαφορετικότητας και των δικαιωμάτων του άλλου, και κατ΄ επέκταση η καλλιέργεια συνείδησης σεβασμού των ανθρώπων με αναπηρίες, η διασφάλιση της απρόσκοπτης και ανεμπόδιστης προσβασιμότητας τους με την αποτροπή εμποδίων στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον και εν γένει στη λειτουργία των πόλεων.

Ως εκ τούτου οι δήμοι με τις δράσεις τους και τις πολιτικές που ασκούν, καλούνται να φροντίζουν συνεχώς και αδιαλείπτως  για τη διασφάλιση της «ορατότητας» των ανθρώπων με αναπηρίες σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους. Και αυτό προσπαθούμε καθημερινά».