Η Α-Γ ΕΛΜΕ Β΄ Αθήνας στέλνει σχολείο στα δικαστήρια και ζητά 50.000€ αποζημίωση!

Γράφει η Λένα Μαρκή

Σύμφωνα με δημόσια καταγγελία του Υποδιευθυντή του 1ου ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής, κ. Αθανάσιου Μπαλάσκα, η Α-Γ ΕΛΜΕ Β΄ Αθήνας ζητάει από το σχολείο αποζημίωση 50.000€!!!!! και οδήγησε το Διευθυντή στις δικαστικές αίθουσες.

Συγκεκριμένα το συνδικαλιστικό σωματείο των εκπαιδευτικών ζητά την έξωση των μαθητών !!!! από μία αίθουσα του σχολείου που αξιοποιήθηκε προς όφελός των (των μαθητών). Ισχυρίζονται δε ότι η αίθουσα τους παραχωρήθηκε το 1997 και κατά πληροφορίες που έχουμε, σχεδόν την έχουν χρησιμοποιήσει ελάχιστα, ιδίως στην covid εποχή. Ως γνωστόν, οι παραχωρήσεις δεν είναι εσαεί, αλλά ανανεώνονται κάθε χρόνο. Άραγε από το 1997 έχει γίνει εκ νέου παραχώρηση;

Πέραν αυτού δεν είναι δυνατόν το συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών που μιλάει για αλληλεγγύη και κοινό αγώνα για τα προβλήματα των εργαζομένων, σε μια εποχή που όλοι φωνάζουν ότι δεν επαρκούν οι αίθουσες στις σχολικές μονάδες, να απαιτεί και να φτάνει στα δικαστήρια για να διεκδικήσει αίθουσα εις βάρος των μαθητών!!!! Και μάλιστα έναντι αδρού χρηματικού ποσού!!! Θα έπρεπε από μόνοι τους να την προσφέρουν (αν και δεν τους ανήκει).

Λυπηρό ……

Τώρα θα έπρεπε να ξεσηκωθούν όλοι οι σύλλογοι γονέων της πόλης, καθώς και οι επιτροπές παιδείας, αλλά προς το παρόν δεν είδαμε καμία αντίδραση.

Αναλυτικά το κείμενο του κ. Μπαλάσκα:

«Προσωπικά ντρέπομαι που για λίγους μήνες της ζωής μου ασχολήθηκα με κάτι το οποίο στα μάτια μου αποδείχτηκε ότι δεν είχε και πολύ σχέση με την προάσπιση των συμφερόντων των μαθητών και των εκπαιδευτικών, αλλά αποτελούσε ένα εφαλτήριο από το οποίο κάποιοι (ευτυχώς όχι όλοι) φορώντας τη «προβιά» του δημοκράτη «έπαιζαν» τα παιχνίδια τους. Προφανώς όταν κατάλαβα το λάθος μου αποχώρησα, όχι διότι δεν μπορούσα να αντιμετωπίσω τους θρασύδειλους συκοφάντες, αλλά κυρίως διότι δεν ήθελα να χάσω τον πολύτιμο χρόνο μου με ανοησίες.

Όμως τον προηγούμενο μήνα μου ήρθε ο ουρανός σφοντύλι όταν κοινοποιήθηκαν στο σχολείο μας ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή για αποζημίωση ηθικής βλάβης ύψους 50.000 ευρώ που είχε καταθέσει το συνδικαλιστικό σωματείο Α-Γ ΕΛΜΕ Β’ Αθήνας. Το σωματείο αυτό εγκαλούσε το Διευθυντή του σχολείου για νόμιμες ενέργειές του και ουσιαστικά ζητούσε την έξωση μαθητών και εκπαιδευτικών από χώρο του σχολείου του οποίου ούτε είχε την κυριότητα, ούτε του παραχωρήθηκε με νόμο, υπουργική απόφαση, απόφαση δήμου ή άλλης θεσμοθετημένης για τον σκοπό αυτό επιτροπής. Η ελληνική δικαιοσύνη ΑΠΕΡΡΙΨΕ την αίτηση της ΕΛΜΕ για ρύθμιση προσωρινής κατάστασης (προσωρινή διαταγή) και έπεται η απόφαση της κύριας δίκης. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου πείστηκε για την ορθότητα των απόψεων που συνέταξε η Διοίκηση του σχολείου. Επιπλέον, η φυσική παρουσία του Διευθυντή στην εκδίκαση της υπόθεσης συνέβαλε αποφασιστικά στην θετική έκβαση. Απέναντι του 2 δικηγόροι (!!) και 3 μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ. Με ποιων τις εισφορές άραγε πληρώθηκαν αυτοί οι δικηγόροι; Από ποιους ζητούν τις 50.000 ευρώ;

Θεωρώ ότι η τοπική κοινωνία πρέπει να είναι ενήμερη για αυτήν την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ενέργεια, καθώς το εν λόγω σωματείο εκπροσωπείται και σε συλλογικά όργανα διοίκησης του Δήμου όπως είναι η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας! Μαζί μας συντάσσεται σύσσωμος ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων! Τα συμπεράσματα δικά σας.»