Κλείδωσαν τα rapid test και για εμβολιασμένους για τις γιορτές

Κλείδωσε το υποχρεωτικό rapid test για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων για να εισέλθουν σε μπαρ και εστιατόρια.

Ήταν κάτι που άφησε ανοιχτό πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Σύμφωνα με πληροοφορίες του Dnews, και εμβολιασμένοι θα είναι υπόχρεοι rapid test.

Αν και δεν υπάρχουν ακόμα επίσημες ανακοινώσεις, η κυβέρνηση προχωρά στο συγκεκριμένο μέτρο καθώς θεωρεί ότι, ειδικά την περίοδο που η Όμικρον σαρώνει την Ευρώπη, πρέπει όλοι οι πολίτες να ελεγχούν και να «μετρηθεί» η πανδημία με νούμερα.

Το επικρατέστερο σενάριο θέλει το μέτρο να εφαρμόζεται μία από τις δύο παραμονές (Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά) και όχι και τις δύο για να μην πληγεί ο κλάδος της εστίασης και της ψυχαγωγίας.

Το μέτρο αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες και θα φέρει σφοδρές αντιδράσεις τόσο των πολιτών όσο και των φαρμακοποιών. Ήδη, οι φαρμακοποιοί, όπως παρουσίασε σε ρεπορτάζ του το Dnews, είναι σφόδρα αντίθετοι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο καθώς όπως τονίζουν θα υπάρχουν μεγάλες ουρές έξω από φαρμακεία.

Πριν από λίγο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε φωτογραφίσει το συγκεκριμένο μέτρο λέγοντας πως «Αν κριθεί αναγκαίο το rapid test και για τους εμβολιασμένους θα ανακοινωθεί. Είναι πολύ χρήσιμο. Οι ανακοινώσεις θα γίνονται μετά τις εισηγήσεις των αρμοδίων» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτώμενος ποιος θα επιβαρύνεται για το rapid test, ανέφερε ρίχοντας τη «βόμβα»: «Αν κριθεί απαραίτητο να ληφθεί αυτό το μέτρο θα το επιβαρύνεται ο πολίτης. Και απαντώντας αν είναι άδικο είπε ότι η δυναμική της Όμικρον μπορεί να μας αναγκάσει να πάρουμε τέτοια μέτρα».