Times του Λονδίνου για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: Ανήκουν στην Αθήνα, πρέπει να επιστραφούν

Η βρετανική εφημερίδα τονίζει πως αλλάζει άποψη για το σημαντικό αυτό θέμα

Υπέρ της Ελλάδας τάσσονται οι Times του Λονδίνου στο θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα τονίζοντας σε δημοσίευμά τους πως «ανήκουν στην Αθήνα και πρέπει να επιστραφούν». «Ενώνοντας την κληρονομιά της Ελλάδας» αναφέρεται στον τίτλο της βρετανικής εφημερίδας, η οποία εκφράζει τη δική της θέση για το ζήτημα.

«Για περισσότερα από 50 χρόνια, καλλιτέχνες και πολιτικοί έχουν υποστηρίξει ότι τεχνουργήματα τόσο θεμελιώδη για την πολιτιστική ταυτότητα ενός έθνους πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Το μουσείο και η βρετανική κυβέρνηση, με την υποστήριξη των Times, έχουν αντισταθεί στην πίεση. Όμως οι καιροί και οι συνθήκες αλλάζουν. Τα γλυπτά ανήκουν στην Αθήνα. Τώρα πρέπει να επιστρέψουν», γράφουν οι Times.

Στην εκδήλωση της περασμένης Δευτέρας για την παράδοση και τοποθέτηση του παρθενώνειου θραύσματος Fagan στο Μουσείο της Ακρόπολης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως”η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να επιτευχθεί η μονιμη επανένωση ολων των Γλυπτών του Παρθενώνα συνεχίζεται αμείωτη “

«Το σημαντικό βήμα το οποίο γίνεται σήμερα πιστεύω ότι ανοίγει τον δρόμο έτσι ώστε και άλλα μουσεία να μπορέσουν να κινηθούν στην αντίστοιχη κατεύθυνση. Με πιο σημαντικό, φυσικά, το Βρετανικό Μουσείο, το οποίο θα πρέπει πια να αντιληφθεί ότιέχει έρθει ο καιρός τα μάρμαρα του Περθενώνα τα οποία έφυγαν απο την Ελλάδα σε συνθήκες που λίγο πολύ ειναι ολες μας γνωστές να επιστραφούν πια εδώ στο φυσικό τους σπίτι» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.