Η Παρακμή ενός Δήμου – Η ο Δήμος της παρακμής; ..της Δήμητρας Γαλανού

Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος μας κατά κοινή ομολογία των περισσότερων κατοίκων αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, άλυτα, που διαιωνίζονται. Το πιο φοβερό όμως απ΄όλα είναι ότι δεν παίρνουμε απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα που αφορούν την καθημερινότητά μας.  

Κοντή μνήμη θα έχει όποιος ξεχάσει την ανετοιμότητα της Δημοτικής Αρχής να στεγάσει πέρσι τα παιδιά του νηπιαγωγείου σε διάφορες γειτονιές. Γονείς ενημερώθηκαν με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δώδεκα ώρες πριν τον αγιασμό ότι…δεν υπάρχει κτίριο για τα παιδιά τους… Τελικά, και μετά από κινητοποιήσεις πολλών γονιών,  η τοποθέτησή τους έγινε  πολλές φορές  σε ακατάλληλα κτίρια με επικινδυνότητα, όπως στον πρώην παιδικό σταθμό επί της οδού Αφροδίτης, με συνέπεια τον τραυματισμό δύο παιδιών. 

Συχνά δημοσιεύματα από τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης αναρτώνται συχνά και κάνουν λόγο για τακτικές bullying από τη μεριά του Δημάρχου προς διάφορους δημοτικούς υπαλλήλους.  

Πεταμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα και στολίδια  από προηγούμενες διοικήσεις και απαξίωση της ανάγκης στολισμού μιας από τις ομορφότερες πόλεις των βορείων προαστίων είδαμε όλοι πέρσι. Και συνεχίστηκε και φέτος. 

Παιδικοί σταθμοί  με τάξεις κλουβιά φιλοξενούν τα παιδιά μας σε περιόδους έξαρσης της πανδημίας. Και ενώ αυτό δεν είναι αρκετό, απαγορεύουν την αφισοκόλληση του Συλλόγου Γονέων για δράσεις και συζητήσεις σχετικές με τα θέματα αυτά. Παιδαγωγοί με χρόνια προσφοράς τους στους παιδικούς σταθμούς της πόλης μας, δεν βρίσκουν τη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής για να μονιμοποιηθούν, ενώ υπάρχουν καταγεγραμμένες κενές θέσεις λόγω προσαρμογής των ωραρίων απασχόλησής τους επί κορωνοιού. 

Ταμπέλες πεσμένες έξω από σχολεία και παιδικές χαρές, ταμπέλες που εξασφαλίζουν τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας, υπάρχουν σε πολλά σημεία της πόλης. Οι σπασμένες και επικίνδυνες λάμπες σε πάρκα συνιστά καθημερινότητα πλέον, ενώ στις κεντρικότερες πλατείες η εγκληματικότητα ανθίζει και τα ΜΑΤ αποτελούν λύση για το σωφρονισμό της νεολαίας μας….  Το αδιάφορο σφύριγμα του Δημάρχου μας απογοητεύει…

Τα παράπονα των δημοτών πολλά και για την καθαριότητα. Κατειλημμένες θέσεις παρκινγκ από κλαδιά, όγκοι από μπάζα αντίκρυζε κανείς σε κάθε πεζοδρόμιο τις γιορτινές ημέρες, σε πολλές βέβαια περιπτώσεις η ίδια εικόνα επαναλαμβάνεται και σήμερα. Το αποκορύφωμα ήρθε προ δύο ημερών με ανάρτηση σε πασίγνωστο δημοσιογραφικό ιστότοπο (in.gr) που αναφερόταν σε δημοσίευση δημοτικής παράταξης  σχετική με επικίνδυνα και καρκινογόνα υλικά στο χώρο του αμαξοστασίου. 

Θα μπορούσε κανείς να γράψει πολλές σελίδες με λάθη και παραλείψεις που έχουν λάβει χώρα στην πόλη μας. Και ενώ ο δήμαρχος παινεύεται και προβάλλει  ως έργα του, οικειοποιούμενος έργα της Περιφέρειας και ουρές της προηγούμενης  δημοτικής αρχής,   οι δημότες δεν θα αξιολογήσουν την δημοτική αρχή από την πρόοδο  του νέου Δημαρχείου, που έτσι κι αλλιώς καθυστέρησε 45 χρόνια, ούτε από τα μεγαλεπήβολα σχέδια και master plan που θυμίζουν προεκλογικές εξαγγελίες χωρίς αντίκρυσμα. Απαιτούν μια καθημερινότητα με αξιοπρέπεια, καθαριότητα, απαντήσεις, εξυπηρέτηση και πραγματικό ενδιαφέρον από την εκάστοτε δημοτική αρχή, η οποία πρέπει να αφουγκράζεται τους προβληματισμούς των δημοτών και όχι να δημιουργεί προυποθέσεις  πελατειακών σχέσεων. 

 Άραγε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής παρακμάζει ή αποτυπώνει την παρακμή μιας δημοτικής αρχής ανίκανης να ανταποκριθεί στις βασικότερες των υποχρεώσεών της; Θα ήταν αρκετό για κάποιον να προβεί σε συμπεράσματα, παρακολουθώντας μια φορά ένα δημοτικό συμβούλιο… 

Δήμητρα Γαλανού