” Λαϊκή Συσπείρωση” Υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ

Για την εξοργιστική πραγματικότητα που ζούμε δεν φταίει η κακιά η ώρα ούτε τα ακραία καιρικά φαινόμενα της ”ΕΛΠΙΔΑΣ” που πέρασε. Ακραία αντιλαϊκή είναι η πολιτική των κυβερνήσεων που έχει ως κριτήριο τα κέρδη των λίγων. Γιατί έργα σύγχρονα και αναγκαία που έχει ανάγκη ο λαός μας σήμερα για να προστατευτεί και να ζήσει με ασφάλεια δεν αποδίδουν τα κέρδη που θέλουν μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι και λοιποί μεγάλο-επιχειρηματίες. 

Ελπίδα είναι η οργάνωση και η πάλη του λαού ενάντια στις αντιλαικές πολιτικές των διαδοχικών κυβερνήσεων και των Δημοτικών αρχών, για την ικανοποίηση των αναγκων της λαικής οικογένειας.

Η υπεράνθρωπη προσπάθεια των ελάχιστων υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας προφανώς δεν φτάνει. Υπηρεσία χωρίς χρηματοδότηση από το κράτος, υποστελεχωμένη, χωρίς επαρκή εξοπλισμό.

Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης, του περιφερειάρχη και των δημάρχων προσπαθούν να κρύψουν τα αποτελέσματα της πολιτικής που υποτάσσει τις ανάγκες μας στη λογική του “κόστους – οφέλους” και της εμπορευματικής δράσης σε κρίσιμους τομείς (ενέργεια, νερό, μεταφορές, δήμοι, υποδομές). Αυτό το κράτος δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντά μας.

Η πολύωρη ταλαιπωρία  χιλιάδων οδηγών στην χρυσοπληρωμένη ”Αττική οδό”, ξεμπροστιάζει εκείνους που έχουν κάνει σημαία τους την  επιχειρηματική δράση, η οποία όμως ούτε θέλει ούτε μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος των λαϊκών αναγκών.

Να καταργηθούν τα διόδια και να εξασφαλιστούν σύγχρονα μέσα και υποδομές, με ευθύνη της κυβέρνησης, σε όλους τους οδικούς άξονες.

Αμεσα μέτρα και έργα προστασίας του λαού από όλες τις φυσικές καταστροφές με επαρκή χρηματοδότηση μέσα από έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό

Προμήθεια μηχανημάτων και δημιουργία αναγκαίων υποδομών, με ευθύνη της κυβέρνησης. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε αντίστοιχες δομές για να μπορεί να δίνεται με επάρκεια η μάχη για την προστασία της ζωής των πολιτών.

Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των χαρατσιών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά. Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκές κατοικίες και σε μικρές επιχειρήσεις.

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ