Παναγιώτης Φαραντάτος: Απάντηση στον Γιώργο Οικονόμου για την ΑΗΘΗ επίθεση εναντίον μου

Κατά την διάρκεια της διαδικτυακής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής 28 /1/22, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Οικονόμου Γεώργιος, Αντιπτέραρχος Μηχανικός ε.α, επικεφαλής της παράταξης «ΝΈΑ ΑΡΧΉ – για την Αγία Παρασκευή», αναφέρθηκε απαξιωτικά στο όνομά μου, χωρίς να είμαι παρών στη συνεδρίαση του Συμβουλίου, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι είναι φίλος μου.

Ο κ. Οικονόμου, μεταξύ άλλων, διερωτήθη απευθυνόμενος στον κ. Δήμαρχο αν με έχει ευνουχίσει, υποστηρίζοντας ότι σε ιδιωτική μας συνομιλία του «εκμυστηρεύτηκα» ότι ο κ. Δήμαρχος μου έχει αφαιρέσει τις διοικητικές μου αρμοδιότητες και ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, αφού ο Δήμαρχος δεν με αφήνει κτλ.

Διαψεύδω κατηγορηματικά τον κ. Οικονόμου και δηλώνω ότι τα όσα υποστήριξε είναι παντελώς ανακριβή.

Εκφράζω δε τη βαθύτατη λύπη μου για 3 λόγους.

Πρώτο, διότι εξέφρασε ανακρίβειες και μάλιστα εις επήκοον όλου του Δημοτικού Συμβουλίου, επικαλούμενος συζήτησή μας, χωρίς να είμαι παρών.

Δεύτερο, διότι και αν ακόμη υποθετικά, ο κ. Οικονόμου παρανόησε τα ειπωθέντα μεταξύ μας και τα μετέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο σύμφωνα με την εντύπωση που απεκόμισε, με καλή πίστη και όχι σκόπιμα διαστρεβλωμένα, εν τούτοις, όπως ο ίδιος ανέφερε στην τοποθέτησή του, επρόκειτο περί ιδιωτικής συζητήσεως. Και η προς πολιτική εκμετάλλευση κοινοποίηση ιδιωτικής συζητήσεως χωρίς τη συγκατάθεση του ετέρου συνομιλητή, αποτελεί ευτελή πράξη ιδιοτέλειας, άξια μόνο καταφρόνησης.

Τρίτο, διότι ο κ. Οικονόμου είναι απόστρατος ανώτατος αξιωματικός και η προσβλητική αυτή συμπεριφορά του δεν κρίνει μόνο τον ίδιο αλλά υποτιμά και την ιδιότητά του.Δεν επιθυμώ να εκθέσω ακριβώς τα λεχθέντα, διότι αφενός το θεωρώ άκομψο και αφετέρου είναι βέβαιο ότι θα καταλήξει σε ευτελές κουτσομπολιό ( είπα, είπες, ξείπα, ξείπες κτλ). Θα πω όμως ότι και μόνο αυτά που υποστήριξε ο Κος Οικονόμου τον αυτοδιαψεύδουν.

Όντως του είπα ότι δεν έχω διοικητικές αρμοδιότητες, όχι όμως παραπονούμενος ή υπαινισσόμενος οτιδήποτε. Και φυσικά δεν έχω, ούτε θα μπορούσα να έχω, διότι είμαι Σύμβουλος του Δημάρχου και ο ρόλος μου είναι να διαβουλεύομαι με τον Δήμαρχο και να εισηγούμαι δράσεις και ενέργειες σε θέματα πολιτικής προστασίας, πράγμα που έκανα συνεργαζόμενος στενά μαζί του καθ όλο το διάστημα της κακοκαιρίας αλλά και πριν και μετά από αυτή, επί πολλές ώρες καθημερινά.

Ποτέ δεν θα μπορούσα να υποστηρίξω κάτι άλλο, καθόσον διοικητικές αρμοδιότητες μπορούν να ανατεθούν ΜΌΝΟ σε εντεταλμένο σύμβουλο. Εντεταλμένος σύμβουλος μπορεί να γίνει ΜΌΝΟ εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος. Και εγώ δεν είμαι τέτοιος, άρα ποτέ δε θα μπορούσα να πω αυτά που παραπλανητικά υποστήριξε ο κ. Οικονόμου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Λυπάμαι αν δεν το γνωρίζει αυτό ο κ. Οικονόμου, διότι είναι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος, αρχηγός παρατάξεως και επίδοξος Δήμαρχος και θα έπρεπε να γνωρίζει το νόμο.

Τα υπόλοιπα φληναφήματα περί ευνουχισμού κτλ τα αποδίδω στη φρενήρη επιθυμία του και στην αγωνιώδη προσπάθειά του να αναρριχηθεί στον δημαρχιακό θώκο.

Τέλος, επιθυμώ να διευκρινίσω ότι ο κ. Οικονόμου δεν είναι φίλος μου αλλά απλά γνωστός μου.