Αγωνιστική δράση του Γ.Σ.Α.Π.

ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΝΕΑ

Α. ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

ΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ – ΓΣΑΠ: 61-53(21-15, 12-10, 11-15, 17-13)
Διαιτητές: Σίμα – Καψιώχας(καλοί)

Ο αγώνας διεξήχθη στις 23.01.22 στο γήπεδο του Υμηττού. Η ομάδα μας ξεκίνησε νευρικά τον αγώνα με αποτέλεσμα στο πρώτο πεντάλεπτο να  βρίσκεται πίσω στο σκορ με 17-4. Στην συνέχεια ισορρόπησε τον αγώνα, έφτασε μάλιστα στο 37’ να μειώσει την διαφορά στους 2 πόντους, αλλά δεν κατάφερε τελικά να πετύχει την ανατροπή . Κύριο χαρακτηριστικό των αθλητριών μας ήταν το πάθος για την νίκη, μαζί όμως με νευρικότητα που δεν τις άφησε να είναι όσο πρέπει εύστοχες και αποτελεσματικές. Το τέλος του πρώτου γύρου μας  βρήκε να συγκατοικούμε στην δεύτερη θέση με Κρόνο, Μελίσσια και Αμύντα. Την επόμενη Κυριακή επανεμφανιζόμαστε στο γήπεδό μας, αντιμετωπίζοντας την ισχυρή Σαντορίνη στις 13.00.
 ΑΜΥΝΤΑΣ (Δρακάκη): Κλείτσα 5(1), Μαργώνη 10(1), Κοντογιάννη 6, Λιναρά, Πατσιώτη 4 , Πολιτοπούλου 9, Ντάνου Λ. 16(2), Μαζαράκη, Αθανασούλια 6(1), Ντάνου Μ. 1, Βαρβιτσιώτη 4, Σιδηροπούλου, Τσαχιρίδη.
ΓΣΑΠ(Τασιόπουλος): Πενέλη, Στούπα 15(2), Χατήρα 5, Τσιαδή 16(1), Aκρίβου 9, Ευαγγελάτου, Γρίσπου 5, Τριανταφύλλου 3, Σακουλάκη, Καράμπελα.

Β. ΟΙ ΝΕΑΝΙΔΕΣ

ΓΣ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ – ΚΡΟΝΟΣ ΓΕΡΑΚΑ : 56 – 53

Δεκάλεπτα : ( 14-9, 20-14, 11-13, 11-17 )

Με υψηλό βαθμό δυσκολίας ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις το νέο έτος την  Δευτέρα 31.01.22 η ομάδα των νεανίδων μας ερχόμενη από αγωνιστική απραξία 49 ημερών (ο προηγούμενος αγώνας είχε διεξαχθεί στις 13 Δεκεμβρίου του 2021) και εύλογο ήταν το ερώτημα αν θα είχε την ετοιμότητα και τον αγωνιστικό ρυθμό να ανταπεξέλθει απέναντι στον συνδιεκδικητή της δεύτερης θέσης του ομίλου Κρόνο Γέρακα. Η μόνη σταθερά ήταν η όρεξη των κοριτσιών να ξαναπαίξουν μπάσκετ, να τρέξουν, να ιδρώσουν, να αγωνιστούν. Αυτό και έπραξαν.

Η καλή εμφάνιση της 1ης περιόδου μας έδωσε μικρό προβάδισμα πέντε πόντων, ενώ την 2η περίοδο που η ομάδα βρήκε για τα καλά τα αγωνιστικά της πατήματα, η διαφορά άνοιξε στους έντεκα και όλα έδειχναν ότι δεν θα δυσκολευόμασταν να φτάσουμε στο θετικό αποτέλεσμα. Όμως σε έναν αγώνα μπάσκετ υπάρχει και ο αστάθμητος παράγοντας και για εμάς ήταν η άτυχη στιγμή του τραυματισμού της Λυδίας Χατήρα 7΄& 57΄΄πριν την λήξη της 3ης περιόδου και η μη συμμετοχή της για το υπόλοιπο του αγώνα. Το γεγονός αυτό έφερε σύγχυση στην ομάδα μας και παρόλο που η 4η περίοδος μας βρήκε να προηγούμαστε με εννέα πόντους η κόπωση ήταν πλέον εμφανής οδηγώντας μας σε λάθη, χαμένα ριμπάουντ και αστοχία στην επίθεση. Ο αντιπαλός μας εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες μας ροκάνισε την διαφορά και 4΄& 30΄΄ πριν το τέλος πέρασε μπροστά με 45-49. Στο σημείο αυτό υπό την καθοδήγηση του προπονητή τους τα κορίτσια μας έβγαλαν χαρακτήρα, ανέκτησαν το προβάδισμα και με σερί 11-4 έφτασαν στην πολυπόθητη νίκη και την 2η θέση του ομίλου.

Αξίζουν έπαινοι στην ομάδα μας και τον προπονητή για τον μικρό αγωνιστικό τους άθλο απέναντι στον άξιο αντίπαλο και ευχόμαστε να έχουμε γρήγορα και σιδερένια κοντά μας την Λυδία.

ΓΣΑΠ (Χατήρας, Τσίκος): Πενέλη 20, Χατήρα 8, Κέντρου, Κυρκοπούλου 8, Μήτση 3 (1),Δασκαλάκη, Χριστοπούλου 4, Μητροπούλου, Κανιστρά, Κακοσούρη 13 (1), Αλεξάνδρου, Κεΐσογλου.

Γ. ΟΙ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

ΑΝΤΑΙΟΣ –  ΓΣΑΠ: 57-34  (19-10, 23-4, 13-12, 2-8)

Ο αγώνας διεξήχθη στις 22.01.22 στο γήπεδο της Γκράβας. Η ομάδα μας ήταν ανταγωνιστική μέχρι το 5ο λεπτό του πρώτου δεκαλέπτου με το σκόρ στο 10-8. Από εκεί και μετά χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας και παραδοθήκαμε σε  ένα φανερά ανώτερο αντίπαλο. Το δεύτερο 10λεπτο ήταν καταστροφικό και από εκεί και μετά το δεύτερο ημίχρονο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τα κορίτσια μας να καταφέρνουν να  μειώσουν την διαφορά.  Η αλήθεια όμως είναι ότι σε αρκετά σημεία του παιχνιδιού δείξαμε ότι έχουμε βελτιώσει το αδύνατό μας σημείο, το κατέβασμα της μπάλας, παρουσιάζοντας λύσεις και αυτοματισμούς που δεν δείχναμε παλιότερα. Βλέποντας το κάθε παιχνίδι σαν μια καινούργια πρόκληση, τα κορίτσια μας θα τα παλέψουν όλα μέχρι το τέλος.  Το Σάββατο 05.02 θα αντιμετωπίσουμε το  Ίλιον στην έδρα του.

ΓΣΑΠ (Χατήρας) : Σινάνογλου Κ., Παγίδα,  Σινάνογλου Α., Πολυμένου, Κείσογλου, Δασκαλάκη, Σινιώρη,  Αλεξάνδρου, Κασκαβέλη

Δ. ΤΑ ΜΙΝΙ ΜΑΣ

ΓΑΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΘΟΡΙΚΟΥ -Γ.Σ.Α.Π : 33-35 (8-6, 9-10, 8-6, 0-10, 8-3)

Το 2022 για τα ΜΙΝΙ μπήκε με νίκη!!! Την Κυριακή 23/01, τα κορίτσια μας, αντιμετώπισαν εκτός έδρας την ομάδα των Καλυβίων, στα πλαίσια του ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ της ΕΣΚΑ. Έπαιξαν καλό μπάσκετ κατά διαστήματα, φάνηκε η δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις και κατάφεραν να κερδίσουν. Ιδιαίτερα στο 4ο 8λεπτο, η ομάδα μας ήταν πολύ καλή σε άμυνα κι επίθεση, όπως φαίνεται κι από το σκορ, 0-10.

Γ.Σ.Α.Π (Ναζίρη): Πάγια, Πολυμένου, Κασκαβέλη, Ανδρεούλη, Σεφερλή, Μαρτάκη, Ζαγλανίκη, Πολυχρονοπούλου, Καραπατή, Γρηγοριάδη, Χουρδάκη, Κυρκοπούλου.