Εκδήλωση για την Ημέρα Σκέψης προσκόπων ΑΝ/ΑΤ

Ενήλικα στελέχη του 3ου Συστήματος Προσκόπων Αγίας Παρασκευής συμμετείχαν στην εκδήλωση που οργάνωσε η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Ανατολικής Αττικής στις 22 Φεβρουαρίου.

Κάθε χρόνο στις 22 Φεβρουαρίου όλοι οι Πρόσκοποι γιορτάζουν την ημέρα γέννησης του Ιδρυτή τους. Με αφορμή τα γενέθλια του Ιδρυτή, κάθε χρόνο αυτή τη μέρα Πρόσκοποι & Οδηγοί σε κάθε άκρη της γης οργανώνουν δράσεις εμπνευσμένες από τις σκέψεις και τα αποφθέγματά του, την επονομαζόμενη και ως «Ημέρα Σκέψης».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η προβολή του ντοκιμαντέρ «Με καρδιά από τόλμη γεμάτη – Πρόσκοποι στην Κατοχή», το οποίο εξιστορεί τη δράση των Προσκόπων την περίοδο της Κατοχής, ενώ δίνει μία πολύ ενδιαφέρουσα οπτική στην καθημερινότητα που βίωνε ο Ελληνικός λαός την δύσκολη εκείνη περίοδο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Δήμου Παπάγου-Χολαργού και μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Αττικής κος Γιώργος Πατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής κα Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κος Γιάννης Κεχρής, ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού κος Ηλίας Αποστολόπουλος και ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Παπάγου Χολαργού κος Γιάννης Φράγκος.