Αθανάσιος Μπαλάσκας- Τι νόημα έχουν οι δηλώσεις για υποστήριξη της επιστήμης όταν δεν ακολουθούν και οι αντίστοιχες πράξεις;

Πριν λίγες μέρες δημοσιεύτηκε η ετήσια έκθεση της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας σχετικά με τους ελέγχους και τις επιτόπου μετρήσεις των επιπέδων των υψίσυχνων ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στο περιβάλλον σταθμών κεραιών σε όλη τη χώρα κατά το έτος 2021.

Παρά την πανδημία το επιστημονικό προσωπικό κατέβαλε τεράστια προσπάθεια και πραγματοποίησε 2572 ελέγχους σε όλη την Ελλάδα. Στην προσπάθεια αυτή με λύπη διαπίστωσα ότι δεν συμμετείχε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, ενώ θα μπορούσε.

Το ειδικό όχημα μετρήσεων ακτινοβολίας μαζί με όλο τον επιστημονικό και βοηθητικό εξοπλισμό που είχε παραλάβει δωρεάν ο Δήμος από την ΕΕΑΕ βρίσκεται πολλούς μήνες «παρκαρισμένο» έξω από την ΕΡΤ χωρίς να έχει χρησιμοποιηθεί για το σκοπό που παρελήφθηκε αρχικά και παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις.

Θυμίζω ότι η ΕΕΑΕ το 2020!! επιμόρφωσε προσωπικό του Δήμου που θα υλοποιούσε το πρόγραμμα αυτό. Η περσινή μου δημόσια έκκληση να χρησιμοποιηθεί το όχημα έπεσε στο κενό! Νομίζω ότι για το γεγονός αυτό ο Δήμος επικαλείται έλλειψη οδηγών.

Πόση ώρα θα χρειαστεί για την αλλαγή της θέσης ενός οχήματος άραγε; Πόσο συχνά θα γίνεται αυτό; Τι νόημα έχει η υλικοτεχνική υποδομή αν δεν έχεις το έμψυχο δυναμικό που θα την μετουσιώσει σε καλυτέρευση της ποιότητας ζωής του Δημότη;

Τι νόημα έχουν οι δηλώσεις για υποστήριξη της επιστήμης όταν δεν ακολουθούν και οι αντίστοιχες πράξεις; Δεν είμαι υπέρ της μονοδιάστατης προοπτικής!

Η επιστήμη, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, η παιδεία πρέπει να υποστηριχτούν ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ με τα μεγάλα έργα υποδομών! Δυστυχώς ο πήχης 930 μέρες μετά τις εκλογές εξακολουθεί να είναι χαμηλά και δεν είμαι σίγουρος αν κάποιος θέλει ή μπορεί να τον τοποθετήσει εκεί που πρέπει.

Αθανάσιος Ι. Μπαλάσκας

Υποδιευθυντής 1ου ΓΕ.Λ. Αγίας Παρασκευής

Φυσικός – Ραδιοηλεκτρολόγος Α’ Μ.Sc. Ηλεκτρονικής Φυσικής και Τηλεπικοινωνιών