Γ. Μυλωνάκης: Προβλήματα εργαζομένων στην καθαριότητα – Στο… ίδιο έργο θεατές

Επίσκεψη δημοτικών συμβούλων της παράταξης «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ – Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής» στο αμαξοστάσιο του Δήμου

Το αμαξοστάσιο του Δήμου Αγίας Παρασκευής επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης 16 Μαρτίου ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ – Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής» Γιάννης Μυλωνάκης, συνοδευόμενος από τους δημοτικούς συμβούλους Άννα Γάκη και Γιάννη Λογοθέτη. Τα μέλη της παράταξης συνομίλησαν με τον πρόεδρο Γιάννη Μπαξεβάνη και μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΡΔΑΠ τόσο για τα άλυτα εδώ και χρόνια προβλήματα των εργαζομένων στην καθαριότητα, όσο και για τη νέα αντιπαράθεσή τους με τη διοίκηση του δημάρχου Β. Ζορμπά, που τους έχει οδηγήσει στην αποχή από την υπερωριακή απασχόληση.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής μας διαπίστωσαν, για άλλη μια φορά, την άθλια κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του αμαξοστασίου του Δήμου μας, όπου οι εργαζόμενοι καλούνται να δουλέψουν κάτω από πραγματικά τριτοκοσμικές συνθήκες. Επίσης, άκουσαν σωρεία παραπόνων εκ μέρους των μελών του σωματείου για τις απλήρωτες υπερωρίες, την έλλειψη Μέσων Ατομικής Προστασίας, αλλά και την απαξιωτική συμπεριφορά του δημάρχου στο πρόσωπό τους.

Εκτός των παραπάνω, όμως, η παράταξή μας ζήτησε από την υπηρεσία καθαριότητας ενημέρωση σχετικά με την πανάκριβη εργολαβία για τη συλλογή των κλαδιών στην πόλη μας. Στοιχεία τα οποία θα εξετάσουμε προσεκτικά, τόσο ως προς το ύψος της συγκεκριμένης απευθείας ανάθεσης, όσο και ως προς τον τρόπο ελέγχου της ορθής υλοποίησής της και θα επανέλθουμε στο θέμα…

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ – Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής» Γιάννης Μυλωνάκης δήλωσε:

«Κάθε φορά που επισκεπτόμαστε το αμαξοστάσιο του Δήμου μας αισθανόμαστε ότι είμαστε στο… ίδιο έργο θεατές. Δυόμιση χρόνια μετά τη δεύτερη θητεία της, η διοίκηση του κ. Ζορμπά δεν έχει βελτιώσει σε τίποτα τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα προσπαθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Την ίδια στιγμή τα εύλογα και αυτονόητα αιτήματά τους να πληρώνονται στην ώρα τους, να έχουν τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας και να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια από πλευράς της δημοτικής αρχής, προσκρούουν στην αυταρχικότητα της διοίκησης.

Η παράταξή μας θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να ικανοποιηθούν οι δίκαιες απαιτήσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα, γιατί μόνο έτσι θα επανέλθει η κανονικότητα στην υπηρεσία. Καλούμε τον κ. Ζορμπά να αφήσει στην άκρη τις όποιες εμμονές του κατά των εργαζομένων και να τους αντιμετωπίσει γι’ αυτό που ακριβώς είναι: άμεσοι συνεργάτες της κάθε διοίκησης για την εξυπηρέτηση της καθημερινότητας των δημοτών».