ΣΕΔΑΠ – Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και αυταρχική στάση της δημοτικής αρχής

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και αυταρχική στάση της δημοτικής αρχής και την προσπάθεια να υπονομεύσει τη διεξαγωγή της εκλογοαπολογιστικής γενικής συνέλευσης του σωματείου μας.

Σύμφωνα με την υπ ́ αρ. 28/2021 απόφασης του ΔΣ των ΠΑΙΣΔΑΠ και το άρθ. 3, παρ. 2  «Οι δομές Φιλοξενίας των παιδικών και βρεφονηπιακών Σταθμών δεν λειτουργούν…….κατά την προγραμματισμένη ημέρα της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου μας» που αποτελεί ένα κατοχυρωμένο συνδικαλιστικό δικαίωμα που ισχύει σε όλους τους εργασιακούς χώρους, έναν όρο που η ίδια η δημοτική αρχή έχει υπερψηφίσει στην αντίστοιχη συνεδρίαση του ΔΣ των ΠΑΙΣΔΑΠ και που όλοι οι γονείς γνωρίζουν και έχουν αποδεχτεί.

Στο αίτημά μας να εφαρμοστεί ο συγκεκριμένος όρος και να ενημερωθούν οι γονείς  για τη μη λειτουργία των παιδικών σταθμών την 17/3/2022 προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι ώστε να συμμετέχουν στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση, και ενώ είχαν ενημερωθεί εγκαίρως, η διευθύντρια των παιδικών σταθμών αρνήθηκε να την εφαρμόσει και ο πρόεδρος του νομικού προσώπου των ΠΑΙΣΔΑΠ, κατ’ εντολή δημάρχου, εξέδωσε πρόσκληση «για έκτακτη & κατ’ επείγουσα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου δια περιφοράς, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μηνύματος κινητής τηλεφωνίας» την 16/3/2022 (μόλις μία μέρα πριν τη συνέλευσή μας), με μοναδικό θέμα την κατάργηση του συγκεκριμένου όρου φιλοξενίας.

Μοναδικός στόχος είναι το τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων και η προσπάθεια μέσω των νομοθετικών ρυθμίσεων για το χτύπημα της δράσης των σωματείων. Στα πλαίσια εφαρμογής του νόμου Χατζηδάκη, ενός νόμου με τον οποίο επιδιώκεται ο άμεσος έλεγχος από το κράτος και την εργοδοσία του μητρώου μελών των σωματείων και την «ηλεκτρονική» ψηφοφορία και ο οποίος χτίστηκε  πάνω στον απεργιοκτόνο νόμο Αχτσιόγλου του ΣΥΡΙΖΑ για την προκήρυξη απεργίας με την ψήφο 50% +1 του συνόλου των εργαζόμενων, οι δήμαρχοι έχουν αναλάβει το ρόλο να εφευρίσκουν κάθε μέρα και νέους τρόπους για να καταπατήσουν όσα δικαιώματα και κατακτήσεις μας έχουν απομείνει.

Με τη στάση της αυτή η δημοτική αρχή δίνει τα διαπιστευτήριά της στις επιταγές της κυβέρνησης και κάθε κυβέρνησης που στηρίζει την καπιταλιστική ανάπτυξη που το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης είναι προϋπόθεση για χρυσοφόρες επενδύσεις στην «πράσινη» και «ψηφιακή» μετάβαση, με νέα κίνητρα και προνόμια για το κεφάλαιο, γιατί ξέρουν πως μπορούν να ξεσπάσουν μαχητικοί αποφασιστικοί αγώνες, να αναγεννηθεί η ταξική πάλη. Θέλουν όλες οι απεργίες να βγαίνουν παράνομες, απεργοί να διώκονται και τα σωματεία να μην μπορούν να σηκώσουν κεφάλι.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση, σήμερα 17/3/2022 στην Αίθουσα του Δημοτικού Γυμναστηρίου Κοντοπεύκου του ΔΗΜΟΥ Αγίας Παρασκευής, Δωριέων & Κανάρη, Κοντόπευκο, Αγία Παρασκευή.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο