Απολογισμό Πεπραγμένων της δημοτικής Αρχής για το 2021 έκανε ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς (VD)

Τον Απολογισμό των Πεπραγμένων 2021 της δημοτικής Αρχής έκανε ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς στις 30 Μαρτίου 2022 στο αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑΛ.

Όπως είπε ο Δήμαρχος, από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της Δημαρχίας τέθηκαν κάποιοι στόχοι. Επίσης είναι γνωστά τα προβλήματα σε αυτή την πόλη που έχουν μείνει δεκαετίες πίσω (δημαρχείο, κολυμβητήριο, έλλειψη παιδικών σταθμών και σχολικής στέγης).

Όπως ανέφερε ο ίδιος ήθελε να επισημάνει δύο θέματα κυρίως, μιας και οι αντιδήμαρχοι θα έκαναν πλήρη ενημέρωση στη συνέχεια.

Το πρώτο θέμα αφορούσε την τεράστια έλλειψη προσωπικού σε σημαντικούς τομείς του δήμου, όπως  για παράδειγμα την έλλειψη μηχανικών στην Τεχνική Υπηρεσία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τις απευθείας αναθέσεις από το Δήμαρχο για τη δημιουργία μελετών οι οποίες ακολούθως επέφεραν υψηλές χρηματοδοτήσεις.

Το δεύτερο σημαντικό θέμα ήταν το κολυμβητήριο και η ανάγκη εξεύρεσης λύσης για την αποπεράτωσή του. Ο τρόπος βρέθηκε με τον νόμο περί αποπεράτωσης αυθαίρετων. Εξέφρασε δε τη σιγουριά του ότι το κολυμβητήριο θα φτιαχτεί. Μίλησε επίσης για τις αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης επ’ αυτού.

Έκανε λόγο και για την κατασκευή του ναΐσκου στο Κοιμητήριο και το απίθανο κώλυμα που παρουσιάστηκε.

Ο κ. Ζορμπάς μίλησε και μετά τις τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης και έδωσε απαντήσεις για το ΜΑΚΡΗ (ΟΤ 119), για την ενεργειακή αναβάθμιση ορισμένων σχολείων, για τα έργα που ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν, για την πλατεία του Αη Γιάννη.

Είπε χαρακτηριστικά ότι το κολυμβητήριο ή θα κατασκευαστεί με αυτόν τον τρόπο «ή θα ισοπεδωθεί με δυναμίτη, δεν υπάρχει άλλος τρόπος».

Σημαντικό σχόλιο του Δημάρχου κ. Ζορμπά αποτέλεσε η απουσία των πολιτών από αυτή την ειδική συνεδρίαση και έφερε ως παράδειγμα τα αθλητικά σωματεία που ήταν όλα απόντα!