Απάντηση του κ. Γιάννη Σταθόπουλου στο aparaskevi-images.gr που αποκαθιστά τις χαμένες ισορροπίες

Με το ακόλουθο e-mail ο επικεφαλής της «Νίκης των πολιτών», κ. Γιάννης Σταθόπουλος αποκαθιστά τις ισορροπίες που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της δημαρχιακής του θητείας με το site aparaskevi-images.gr. Δυστυχώς στο διάστημα αυτών των 5 ετών  συνέβησαν γεγονότα που προβλήθηκαν αναλυτικά από την ιστοσελίδα μας και αφορούσαν τον κ. Σταθόπουλο και υπάλληλο του δήμου που κατονομάζεται στη συνέχεια.

Το aparaskevi-images.gr θεωρεί ότι μετά την παραδοχή του κ. Σταθόπουλου μπορούν πλέον να υπάρξουν στοιχειώδεις σχέσεις συνεργασίας (όπως συμβαίνει και με σχεδόν όλες τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις της πόλης) προς όφελος της ενημέρωσης των δημοτών.

Δημοσιεύουμε αυτούσιο το μήνυμα του πρώην δημάρχου:

Για το Agiaparaskevi images

Απαντώντας σε ερώτημα σας, μου δίνετε η ευκαιρία να πω ότι από τη θέση του Δημάρχου την 5ετια 2014-2019, με τις αποφάσεις και ενέργειές μου επεδίωξα με επιμονή αλλά και μετριοπάθεια την ομαλή διοικητική λειτουργία του Δήμου.

Ήταν ένας καθημερινός αγώνας για να εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα της πόλης μας, της Αγίας Παρασκευής δίνοντας καθένας και καθεμία στον τομέα του τον καλύτερο του εαυτό.

Κάποιες φορές η λήψη αποφάσεων δεν ήταν εύκολη, ιδιαίτερα όταν αφορούσαν υπαλλήλους του Δήμου (που από την πλευρά τους πρέπει να υπηρετούν ευσυνείδητα τον κοινό μας στόχο), όπως π.χ. σε υπόθεση του υπαλλήλου Λευτέρη Αγγελή, που σας αφορά και όπου μπορεί να υπερέβαλα και να αδίκησα.

Επέλεξα, επίσης, να μην επιτρέψω να μετακινηθεί διότι ήταν απαραίτητος αφού υπάρχουν ελλείψεις υπαλλήλων στον δικό μας Δήμο σε συγκεκριμένους τομείς.

Ο χειρισμός όλων των περιπτώσεων πρέπει να στοχεύει στο να μην εξωθηθούν τα πράγματα, λαμβάνοντας υπόψιν τον καθοριστικό ρόλο των υπηρεσιακών εισηγήσεων.

Για όλους αυτούς τους λόγους ο νομοθέτης πρόβλεψε τον έλεγχο των αποφάσεων των υπευθύνων, ώστε να αποφεύγονται λάθη.

Με την εμπειρία πέντε χρόνων, θα αναζητήσω στο μέλλον, αν ο λαός της πόλης το κρίνει, πολλών ειδών μεθόδους για την ενεργοποίηση και αξιοποίηση των υπαλλήλων του Δήμου.

Ο στόχος είναι ένας και κοινός:

Η εξυπηρέτηση των πολιτών και η αναβάθμιση της πόλης μας.

1/4/22

Γιάννης Σταθόπουλος