Από το 2035 θα πωλούνται μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα – «Φρένο» σε βενζίνη και ντίζελ

Οι Ευρωπαίοι βουλευτές στηρίζουν το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μείωση των καθαρών εκπομπών που συμβάλλουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Οριστικά η Ευρωπαϊκή Ένωση στρέφεται στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Από το 2035 θα απαγορεύεται η πώληση νέων αυτοκινήτων βενζίνης και ντίζελ, όπως ψήφισαν οι Ευρωπαίοι βουλευτές.Σύμφωνα με τα σχέδια, στόχος είναι η μείωση των καθαρών εκπομπών που συμβάλλουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη κατά 55% έως το 2030 συγκριτικά με τα επίπεδα του 1990 -στόχος που απαιτεί ταχύτερες μειώσεις των εκπομπών από τη βιομηχανία, την ενέργεια και τις μεταφορές.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι ο νόμος μπορεί να μην είναι ακόμη οριστικός, ωστόσο επιβεβαιώνει τη θέση του κοινοβουλίου για τις επικείμενες διαπραγματεύσεις με τις χώρες της ΕΕ για τον τελικό νόμο.about:blank

Ο στόχος είναι να επιταχυνθεί η στροφή της Ευρώπης προς τα ηλεκτρικά οχήματα και να ενθαρρυνθούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες για μεγάλες επενδύσεις στην ηλεκτροκίνηση με την παράλληλη εγκατάσταση εκατομμυρίων φορτιστών οχημάτων.

«Η αγορά και η οδήγηση αυτοκινήτων μηδενικών εκπομπών θα καταστούν πιο οικονομικά για τους καταναλωτές», δήλωσε ο Jan Huitema, επικεφαλής διαπραγματευτής του κοινοβουλίου για τη συγκεκριμένη στρατηγική.

Οι προσπάθειες ορισμένων βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να αποδυναμώσουν τον στόχο για μείωση του CO2 σε 90% έως το 2035 απορρίφθηκαν.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.