Τέλης Σερκεδάκης: Τα «Ελάχιστα» που κάναμε στον ΠΑΟΔΑΠ

Όταν αναλάβαμε το 2014 την Δημοτική αρχή με Δήμαρχο τον Γιάννη Σταθόπουλο, παραλάβαμε από το προηγούμενο Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ (Πολιτιστικός-Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής) της πρώτης θητείας Ζορμπά (που ο σημερινός Πρόεδρος Σπ. Παπασπύρος ήταν βασικό του μέλος), τους περισσότερους αθλητικούς χώρους παραμελημένους η σε εγκατάλειψη.

Είχαν, επίσης, αφήσει χωρίς αδειοδότηση το Κλειστό Γυμναστήριο της οδού Νότου κάτω από τις κερκίδες (αίθουσα γυμναστικής, αίθουσα βαρών, αποδυτήρια – γραφεία – αποθήκες),την Αίθουσα Γυμναστικής, την αίθουσα Χορού (κάτω από τις κερκίδες πάλι) όπως και τα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ (στα Πευκάκια και το Μανσούρη στην Κεντρική Πλατεία).

Αδειοδοτήσαμε όλους αυτούς τους χώρους.

Στο Πάρκο Γραβιάς είχαν αφήσει μια εγκαταλειμμένη εξέδρα. Την πήραμε και την εγκαταστήσαμε στο Πάρκο Στ. Κώτσης με επιδιόρθωση και γίνονταν οι θεατρικές παραστάσεις εκεί και ο κινηματογράφος. Σήμερα τον χώρο αυτό τον έχουν κάνει πάρκινγκ αυτοκινήτων.

Ο κόσμος της Αγίας Παρασκευής και ιδιαίτερα οι ομάδες ξέρουν πόσα κάναμε στον Αθλητισμό.

Είναι ντροπή του να απαξιώνει ο Παπασπύρος την τεράστια δουλειά που έγινε στη θητεία μας, γράφοντας ότι κάναμε ελάχιστα.

Με αναγκάζει να γράψω:

ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ (τα κυριότερα)

  1. Ανακατασκευή των αγωνιστικών χώρων (παρκέ) και στα δύο κλειστά γήπεδα-προπονητήρια της Αγ. Παρασκευής, δηλ. της ΟΔΟΥ ΝΟΤΟΥ όπου έγιναν επίσης:
    1. Πρόσθεση κιγκλιδωμάτων, πάνω από 300 μέτρα, στην εξέδρα.
    1. Μόνωση με ειδικά μονωτικά και βαφή όλης της εξέδρας.
    1. Αντικατάσταση και επισκευή πέντε (5) τουαλετών του γηπέδου.
    1. Αντικατάσταση 180 καθισμάτων (στο κλειστό).
    1. Αντικατάσταση -2 φορές- των λαμπτήρων οροφής.
    1. Τοποθέτηση προστατευτικών για την ασφάλεια των αθλητών κάτι που ζητούσαν οι ομάδες βόλεϊ και ποδοσφαίρου Σάλας πολλά χρόνια,

και στο ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΟΝΤΟΠΕΥΚΟΥ όπου έγιναν επίσης:

  • Αντικατάσταση-Επισκευή όλου του υδραυλικού συστήματος.
    • Τοποθέτηση 40 καθισμάτων, όπως και τοποθέτηση αντηλιακής μεμβράνης στα τζάμια, επισκευή-βαφή γραφείου & ιατρείου και αγορά εξοπλισμού ιατρικών οργάνων (σύμφωνα με τις προδιαγραφές) και φαρμάκων.
  • Ανακατασκευή των δύο ανοιχτών γηπέδων μπάσκετ
    • στο Μανσούρη στην Κεντρική πλατεία (όπου τοποθετήσαμε διπλή νέα πόρτα και έγινε αντικατάσταση μπασκετών-ταμπλό, στεφάνες, δίχτυα- και
    • στα Πευκάκια, στην οδό Βικέλα όπου κάναμε περίφραξη και στο δεύτερο μπάσκετ δίπλα – ήταν εγκαταλειμμένα και τα δυο.
  • Ανακατασκευή των γηπέδων 5Χ5 στα 7ο και 9ο Δημοτικά Σχολεία (ήταν χάλια).
  • Τοποθέτηση, μετά από χρόνια, υπαίθριων οργάνων Γυμναστικής:
    • στο Πάρκο Νεαπόλεως και
    • στο Πάρκο των οδών Δερβενακίων-Χρ. Σμύρνης.
  • Πλήρη ανακατασκευή των αθλητικών χώρων του Πολιτιστικού και Αθλητικού Πάρκου «Σταύρος Κώτσης», πρ. Στρατόπεδο (περίφραξη, νέο ταρτάν στίβου για πρώτη φορά στην Αγία, νέος χλοοτάπητας γηπέδου, ανάπλαση αποδυτηρίων, κατασκευή τουαλετών για το κοινό, τοποθέτηση προβολέων LED) εργασίες που ολοκληρώθηκαν πριν λίγους μήνες (προχωρά και το μπασκετάκι).
    • Τα έργα αυτά που εντάξαμε στα έργα της ΓΓΑ και χρηματοδοτήθηκαν στη θητεία μας, να μην παριστάνουν ότι είναι δικά τους (τα επέβλεψα μάλιστα προσωπικά).
    • Γιατί άραγε δεν ασχολήθηκαν στην προηγούμενη θητεία τους;

Στο «Στ. Κώτσης» κάναμε επίσης:

  • Αντικατάσταση 160 καθισμάτων.
    • Αντικατάσταση λαμπτήρων των προβολέων σταδίου και του περιβάλλοντος χώρου.
    • Συνεχή καθαρισμό από μόνιμο υπάλληλο όπως και διαρκή φύλαξη πρωί – βράδυ (σήμερα είναι μόνο πρωί).
  • Ανακατασκευή αθλητικών χώρων και γηπέδων ΟΛΩΝ των Σχολείων της πόλης μας (Λυκείων, Γυμνασίων και Δημοτικών).

Τέλος, στα γήπεδα Τένις της Νότου που σωστά ανακατασκευάστηκαν πέρυσι είχαμε κάνει αντικατάσταση έξι (6) προβολέων, επισκευή-συντήρηση των υπολοίπων και συνεχείς επισκευές των γραμμών.

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ «ΣΤ.ΚΩΤΣΗΣ»

Το ΩΔΕΙΟ μας το παρέδωσαν σε πραγματικά άθλια κατάσταση. Εμείς το βελτιώσαμε αρκετά, όμως τελευταία (πρέπει να το γράψω) έγινε ακόμη καλύτερο.

Οι χώροι στο «Στ. Κώτσης» δηλ. τα τολ, τα λοιπά πέτρινα κτίρια μεγάλα και μικρά (πλην του Πέτρινου και των χώρων των Εργαστηρίων) μας τα παρέδωσαν σε πλήρη εγκατάλειψη, άθλια.

Τα καθαρίσαμε, πετάξαμε τόνους τσιμέντων, καμένων υλικών (γιατί συν τοις άλλοις κάηκε το μεγάλο τολ στην πρώτη θητεία Ζορμπά το καλοκαίρι του 2014, και μας το παρέδωσαν χάλια) και σκουπιδιών.

Δενδροφυτεύσαμε, κάναμε τσιμεντένιους διαδρόμους με την Τεχνική Υπηρεσία μπροστά, ΠΕΡΙΦΡΑΞΑΜΕ για πρώτη φορά πολλές πλευρές του Πάρκου, κάναμε Κινηματογράφο εκεί με τεράστια επιτυχία και πολλά άλλα που δεν τα γράφω γιατί θα κουράσω.

Και κάτι ΚΟΡΥΦΑΙΟ:

Η δική μας Δημοτική αρχή πέρασε ΦΕΚ με τους όρους Δόμησης στο Πάρκο και έτσι μπόρεσε να γίνει η ανάπλαση πχ των Αθλητικών χώρων.

Η θητεία Ζορμπά-Παπασπύρου δεν ασχολήθηκε καθόλου με αυτό το θέμα. Κάναμε επίσης αρκετά και στις αίθουσες χορού της οδού Παπαρηγοπούλου.

Σας κούρασα.

Και ξαναλέω: Ντροπή!!!

ΥΓ1: Το γεγονός ότι εκθειάζει εμένα δεν είναι σωστό γιατί είμασταν πολλοί που δουλέψαμε και δεν δίναμε όλες τις δουλειές έξω σε εργολάβους όπως κάνει σήμερα αυτός, κάναμε οικονομία μεγάλη. Βασικοί μας συνεργάτες οι υπάλληλοι του ΠΑΟΔΑΠ, οι τεχνίτες της Αυτεπιστασίας του Δήμου και η Τεχνική Υπηρεσία.

ΥΓ2: Αν προκληθώ θα γράψω κι άλλα.

Αγία Παρασκευή 10-6-202

Τέλης Σερκεδάκης, πρώην αντιπρόεδρος ΠΑΟΔΑΠ

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.