Ελένη Δάβαρη: Γειτονιές ολόκληρες μετατρέπονται σε μπαζότοπους & οι ασυνείδητοι πολλοί

“Το πρόβλημα με τα κλαδιά και ογκώδη που πετιούνται καθημερινά στις γειτονιές της Αγίας Παρασκευής, εξελίσσεται σε μάστιγα”, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κ. Ελένη Δάβαρη.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της “η υπηρεσία καθαριότητας, δίνει πραγματικό αγώνα από τα συνεχή φαινόμενα απόρριψης ογκωδών υλικών και αντικειμένων, από πολίτες που προχωρούν σε ανακαινίσεις αλλά και τα κλαδέματα που δεν σταματούν ακόμα και σήμερα.

Πόρτες, παράθυρα, κουφώματα, λεκάνες, καζανάκια, καναπέδες, καρέκλες, στρώματα ακόμη και ηλεκτρικές συσκευές, αφήνονται «χύμα» καθημερινά, δίπλα σε κάδους σκουπιδιών, μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις είναι τόσο μεγάλος ο όγκος των απορριφθέντων που εμποδίζουν την πρόσβαση των πεζών στα πεζοδρόμια, αναγκάζοντάς τους για να περάσουν από το σημείο να κατέβουν στο δρόμο.

Γειτονιές ολόκληρες μετατρέπονται σε μπαζότοπους, ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών από πολίτες που βλέπουν κάποιους ασυνείδητους να προτιμούν την εύκολη λύση από το να μισθώσουν ένα κάδο ή απλά να επικοινωνήσουν με την αρμόδια υπηρεσία του δήμου.

Τελικά, όσες δυνάμεις και να διαθέσει η υπηρεσία, όσα και να μαζέψει από τους δρόμους της πόλης, αν δεν υπάρχει η συνεργασία των πολιτών, θα υπάρχει αυτή η εικόνα. «Αν θέλουμε να λερώνουμε την πόλη, θα την λερώνουμε, και δύο χιλιάδες εργάτες να διαθέτει η υπηρεσία, αν κάποιοι θέλουν να τη βρωμίζουν θα το κάνουν».

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.