Τέταρτη δόση: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους άνω των 30

Άνοιξε το πρωί της Δευτέρας 27 Ιουλίου η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού με τέταρτη δόση (δεύτερη δόση) για τα άτομα ηλικίας 30 με 59 ετών, έπειτα από σχετική σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr. Το σύστημα προτείνει από μόνο του μια ημερομηνία, ανάλογα με το πότε έγινε η τρίτη δόση και το αν έχετε νοσήσει στο ενδιάμεσο.

Παραμένει η ισχυρή σύσταση για τον εμβολιασμό με τη δεύτερη αναμνηστική δόση για τους άνω των 60 ετών. Σημειώνεται, πάντως, ότι προς το παρόν δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός με τέταρτη δόση.

Συστάσεις για την τέταρτη δόση

Με τη χώρα να βρίσκεται εν μέσω ενός νέου πανδημικού κύματος, αντιδράσεις προκάλεσε η ανακοίνωση της Επιτροπής Εμβολιασμών όπου αναφέρεται ότι τα άτομα 30-59 ετών έχουν το δικαίωμα να εμβολιαστούν με τέταρτη δόση, παρόλο που δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε.

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, προέτρεψε τους άνω των 60 ετών να κάνουν τηντέταρτη δόση, επισημαίνοντας ότι μέχρι στιγμής μόνο το 17% εξ αυτών, έχουν σπεύσει να την κάνουν.

Για τους30-59 ετών, που δεν έχουν προβλήματα υγείας, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά τεκμηριωμένα στοιχεία για να πάνε να εμβολιαστούν.

Διευκρίνισε ότι όσοι έχουν κάνει την τρίτη δόση καιέχουν νοσήσειείναι σαν να έχουν κάνει την τέταρτη, δηλαδή τη δεύτερη αναμνηστική και για αυτούς δεν συντρέχει λόγος να την κάνουν.

Σε κάθε περίπτωση, όσον αφορά στην ηλικιακή ομάδα των 30 – 59 ετών, θα πρέπειόταν έχουν προβλήματανα εμβολιάζονται, αλλά πάντα κατόπιν συνεννόησης με τον γιατρό τους.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.