Τι αφήνει πίσω της η πύρινη λαίλαπα στην Πεντέλη -Σε πλήρη επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός “εικόνες”

Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι της Πεντέλης, πολλοί από τους οποίους είδαν την περιουσία τους να καταστρέφεται από την πύρινη λαίλαπα που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης.

Η πυρκαγιά αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ύφεση, ενώ μικρές εστίες παραμένουν σε Διώνη, Δασαμάρι και ακόμη μικρότερες σε Ανθούσα, Πανόραμα Παλλήνης και Ντράφι.

Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να υπάρξει κάποιος -έστω και πρώτος- απολογισμός για το τι άφησε πίσω της η φωτιά, ωστόσο οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι αποκαρδιωτικές.

Αυτό που προέχει είναι η υγεία και η φροντίδα των πολιτών που επλήγησαν από τον πύρινο εφιάλτη. Οι αρμόδιες αρχές λαμβάνουν μέριμνα, προσφέροντας δωρεάν προσωρινή φιλοξενία σε όσους έχουν χάσει τα σπίτια τους ή έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.

Ταυτόχρονα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως δίνει τη δυνατότητα σε πληγέντες από τη φωτιά να λάβουν δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη.

Στο «κόκκινο» και αύριο η Αττική

Σε κάθε περίπτωση, οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή, καθώς, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, ο κίνδυνος για φωτιά στην Αττική αύριο, Πέμπτη, είναι και πάλι εξαιρετικά μεγάλος.

Αυτή την ώρα, πολύ ισχυρές δυνάμεις και 19 εναέρια μέσα συνεχίζουν να επιχειρούν για τον πλήρη έλεγχο της πυρκαγιάς. Το έργο των πυροσβεστών συνδράμουν στελέχη Πολιτικής Προστασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος, ιδιώτες εθελοντές και εθελοντικές οργανώσεις.

Πηγή: iefimerida.gr

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.