Πολιτικές εξελίξεις στο δρόμο για το Δημαρχείο – Ο διαφορετικός Γιώργος Οικονόμου!

Photo by dreamstime.com

Γράφει η Λένα Μαρκή

Νέα και δυναμική πορεία φαίνεται ότι επιθυμεί να χαράξει για την παράταξη “Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή” ο επικεφαλής της σε συνεργασία με τα μέλη της δημοτικής ομάδας του, αλλά και με κάθε πολίτη που θέλει να συνεργαστεί, που θα αγκαλιάσει την αλλαγή και θα προοδεύσει σε κάθε επίπεδο.

Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει τον κ. Γιώργο Οικονόμου να κάνει πολιτικό έλεγχο και αυστηρή κριτική στη δημοτική Αρχή. Όμως εδώ και μερικούς μήνες παρατηρούμε και μια άλλη εικόνα του ίδιου και της παράταξής του, μια εικόνα πολυεπίπεδη που δίνει στοιχεία ώστε να κερδηθεί επιπλέον η εμπιστοσύνη των πολιτών. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε μία δημοτική παράταξη πρωτοεμφανιζόμενη το 2019, που με το «καλημέρα σας» μέτρησε μία μεγάλη πρώτη εκλογική νίκη κερδίζοντας  16% επί των ψήφων.

Ο κ. Οικονόμου παρουσιάζεται πλέον διαλλακτικός, με διάθεση συνεννόησης, με διάθεση συνεργασίας με τις υπηρεσίες του δήμου και σε ένα κλίμα γόνιμης αντιπαράθεσης κατά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Γνωρίζουμε ότι οι θέσεις του σε σοβαρά χρονίζοντα θέματα όπως το Μακρή, το κολυμβητήριο, κλπ., είναι ξεκάθαρες, ωστόσο και οι πρόσφατες ενέργειές του έχουν σαφείς στόχους.

Πριν ακόμα ξεσπάσει το δυσάρεστο μπαράζ πυρκαγιών σε όλη την Ελλάδα είχε επισημάνει την ανάγκη προστασίας του Υμηττού με τη στελέχωση της Πολιτικής Προστασίας και την άμεση λήψη μέτρων από το Δήμο. Επίσης επισήμανε την αδήριτη ανάγκη να καθαριστούν τα οικόπεδα του Δήμου, να γίνει αποψίλωση στο λόφο Τσακού και στο κομμάτι επί της οδού Γραβιάς, να υπάρξει φύλαξη και λειτουργία της δεξαμενής, όπως και σχεδιασμός εκκένωσης της γύρω περιοχής σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς και ενεργοποίηση Σώματος Εθελοντών.

Ευαισθητοποιημένος για τις ανάγκες των ευάλωτων ομάδων συμπολιτών μας, καίρια υπήρξε η παρέμβασή του για το πάγωμα πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας που αφορούσε ηλικιωμένο ζευγάρι “ευάλωτων” πολιτών, με ενεργοποίηση νομικών, αλλά και με οικονομική συνδρομή από στελέχη της παράταξης. Πρότεινε δε την ενημέρωση των «κόκκινων» δανειοληπτών για τις διατάξεις που προστατεύουν την πρώτη κατοικία φέρνοντας το θέμα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Το ενδιαφέρον του κ. Οικονόμου για την πόλη δεν σταματά στις προτάσεις και επισημάνσεις. Προχωρά σε ενέργειες και πρωτοβουλίες, όπως η συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΔΗΕ με θέμα την υπογειοποίηση του ηλεκτρικού δικτύου μέσης τάσης της Αγίας Παρασκευής. Ένα θέμα υψηλής προτεραιότητας, που θεωρείται άκρως σημαντικό μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε η πόλη με τις έντονες κακοκαιρίες και τις πολυήμερες διακοπές ρεύματος. Έδειξε δε διαθέσιμος να συνδράμει την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου στην υποβολή πρότασης για την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα του ΔΕΔΔΗΕ για το 2023-24.

Όλες αυτές οι κινήσεις όμως δεν γίνεται να επιτευχθούν από ένα μόνο άτομο όσο καταρτισμένο και έμπειρο και να είναι. Ο κ. Οικονόμου διαθέτει εμπειρία και γνώσεις αποκτημένες από την επαγγελματική του πορεία, φροντίζει ωστόσο να έχει δίπλα του και ανάλογα στελέχη. Παρακολουθούμε λοιπόν μια ανανέωση της παράταξης και σε αυτόν τον τομέα. Ήδη έχουν ενταχθεί τρεις αξιόλογοι συμπολίτες μας με δυναμικότητα, κοινωνικό χαρακτήρα, με απόψεις και ιδέες. Άτομα που ανήκουν στη νέα γενιά των δημοτών με ήθος και επαγγελματική κατάρτιση. Παρατηρείται ένα άνοιγμα της παράταξης, μια ανανέωση με νέα στελέχη που σε συνεργασία με τα ήδη υπάρχοντα επιθυμούν να δώσουν προοπτική και ελπίδα στην Αγία Παρασκευή.

Συχνά στα πηγαδάκια της πόλης αναφέρεται το αβαντάζ του πιθανού δίπολου Ζορμπά – Σταθόπουλου για τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Όμως σύμφωνα με τις ενδείξεις τα πράγματα θα δυσκολέψουν αρκετά από παράγοντες, όπως ο Γιώργος Οικονόμου, που κάνουν ουσιαστική επανεκκίνηση σχεδιάζοντας ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα, που δεν έχουν φθαρεί από προηγούμενη παρουσία στο Δημαρχιακό θώκο και που κανείς δεν έχει να τους προσάψει διοικητικές αστοχίες.

Απ’ την άλλη όπως λέει ο θυμόσοφος λαός, «το δύσκολο είναι να κρατηθείς στην κορυφή». Η «Νέα Αρχή» δεν έχει μόνο στόχο να διατηρήσει το 16%, αλλά να βρεθεί στην δεύτερη Κυριακή των εκλογικών αναμετρήσεων.

Σε κατ’ ιδίαν συζήτηση που είχαμε μαζί του, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως στόχος δικός του και της «Νέας Αρχής» είναι να πείσουν τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής για τις θέσεις, τις αξίες, τις δράσεις και τα οράματά τους για τον τόπο. Σημείωσε δε  ότι διαθέτουν εφικτές λύσεις για τα προβλήματα, ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2023. Οι πρώτες κινήσεις του κ. Οικονόμου έχουν θετικό πρόσημο προς αυτή την κατεύθυνση και ουσιαστικά αποτελούν έμπρακτες αποδείξεις στα λεγόμενά του.

Από το Σεπτέμβριο, μπαίνοντας στον προεκλογικό χρόνο, ο ανταγωνισμός με τους υπόλοιπους υποψηφίους θα είναι πλέον πολύ δυνατός. Η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή και, μάλιστα, σε μια χώρα με τόσα προβλήματα και σε μια πόλη με διαχρονικά άλυτα θέματα, όπως το κυκλοφοριακό, η ανάπτυξη και η προστασία του υπάρχοντος πρασίνου, η ανάγκη βελτίωσης της καθημερινότητας των κατοίκων της, κλπ. Ο Γιώργος Οικονόμου φαίνεται να έχει τη διάθεση και την τεχνογνωσία για την επίλυση αρκετών θεμάτων και στα υπόλοιπα διαθέτει άξιους συνεργάτες, ενώ παράλληλα ανανεώνει την παράταξη με νέα άτομα, όχι μόνο με βάση την ηλικία, αλλά με τις απόψεις τους και τη φρέσκια ματιά στα προβλήματα.

Η αυτοδιοικητική κίνηση της «Νέας Αρχής» και η ενεργοποίηση του Γιώργου Οικονόμου στα δημοτικά πράγματα από δική του απόφαση και όχι ως αποτέλεσμα κομματικών επιλογών, όπως έχει ξεκαθαρίσει σε πρόσφατη συνέντευξη στο aparaskevi-images.gr, τον θέτει αδιαμφισβήτητα ως έναν από τους παράγοντες που μπορεί άνετα να «χτυπήσει» το δίπολο στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2023.

(σ.σ. αναλυτικά τις προτάσεις του κ. Οικονόμου μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ)

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.