Ο 17χρονος Έλληνας που βρίσκεται στο Νο.1 της ITF Στέφανος Σακελλαρίδης!

Η κορυφή της κατάταξης της παγκόσμιας ομοσπονδίας τένις είναι «γαλανόλευκη». Ο Στέφανος Σακελλαρίδης, ο αθλητής του Ομίλου Αντισφαίρισης Αγίας Παρασκευής ακολουθεί τον δρόμο που χάραξε ο Τσιτσιπάς και αποδεικνύει ότι το ελληνικό τένις έχει λαμπρό μέλλον.

Είναι ένα από τα ταλέντα του ελληνικού τένις. Ενας από τους τενίστες που περιμένουμε να «λάμψουν» τα επόμενα χρόνια. Ο λόγος για Στέφανο Σακελλαρίδη. Τον 17χρονο αδερφό της Σαπφούς Σακελλαρίδη, που επίσης είναι μια από τις ελπίδες του ελληνικού τένις.

Μια οικογένεια γεμάτη ταλέντο και προοπτικές για σπουδαία πράγματα, εάν αναλογιστεί κανείς ότι τη δυάδα συμπληρώνουν ο 16χρονος Δημήτρης και ο 21χρονος Μιχάλης, οι οποίοι επίσης ασχολούνται με το τένις.

Αυτή την εβδομάδα μάλιστα ο Μιχάλης και ο Στέφανος αγωνίζονται στη Σερβία και στο τουρνουά του Novi Sad, με τον 17χρονο να παίρνει την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό μέσα από τη διαδικασία των προκριματικών.

Ο Στέφανος Σακελλαρίδης, παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε σε πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες (38o C), πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση στον τρίτο προκριματικό γύρο και πήρε το εισιτήριο για τους «32» της σέρβικης διοργάνωσης.

Ο συμπατριώτης μας, που κάνει συνεχώς βήματα προόδου και ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Νο. 989 της παγκόσμιας κατάταξης, έδειξε εξαιρετικά στοιχεία κόντρα στον Τούρκο, Τσενγκίζ Αξού (Νο.15 στο ταμπλό και Νο.1272 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ) και επικράτησε 2-0 σετ (6-3, 7-6 [4]).

Μια εξαιρετική εμφάνιση και μια επιβλητική νίκη για τον Στέφανο Σακελλαρίδη, ο οποίος στον πρώτο προκριματικό γύρο είχε αποκλείσει τον Ιταλό Λουτσιάνο Καράρο (7-6 [6], 6-3) και στον δεύτερο τον Ούγγρο Αντρέ Μπίρο (6-1, 6-0), αμφότερους με 2-0 σετ.

Εμφανίσεις που τον έχουν φέρει στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης της ITF (σ.σ βαθμολογία της παγκόσμιας ομοσπονδίας τένις) και αποδεικνύουν ότι πρόκειται για ένα πολύ σπουδαίο ταλέντο, με πολύ μεγάλες προοπτικές εξέλιξης.

Ο Στέφανος φέτος μέχρι στιγμής έχει δώσει 73 παιχνίδια και έχει ρεκόρ 45/28. Από αυτές οι 29 είναι στο χώμα (29/21) και οι 16 σε σκληρή επιφάνεια (16/7). Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο 17χρονος έκλεισε το 2021 στο Νο. 1362 της παγκόσμιας κατάταξης και μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να σπάσει το φράγμα της 1000άδας.

Στον πρώτο γύρο του Novi Sad θα αντιμετωπίσει τον 17χρονος Σέρβο, Βουκ Ραντζένοβιτς, με συμπατριώτη μας να ψάχνει μια ακόμα νίκη στη φετινή σεζόν.

Πηγή: www.to10.gr

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.