Πραγματοποιήθηκε η τελετή θεμελίωσης και ο Αγιασμός του νέου Παιδικού Σταθμού της πόλης στα Πευκάκια

Την επίσημη τελετή θεμελίωσης και αγιασμού του νέου πρότυπου βρεφονηπιακού σταθμού στην περιοχή Πευκάκια του Δήμου Αγ. Παρασκευής που κατασκευάζεται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττική ύψους 1. 570.000 ευρώ, πραγματοποίησαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης και ο Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής Β. Ζορμπάς.

Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης, μεταξύ άλλων,  ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γ. Κεχρής, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών Β. Γιαννακόπουλος,  ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ι. Σελίμης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Μιλτιάδης Κύρκος, ,οι επικεφαλης παρατάξεων Ιωάννης Σταθόπουλος (Νίκη των Πολιτών) & Γιώργος Οικονόμου (Νέα Αρχη) οι Αντιδήμαρχοι κύριοι Βασίλης Σάρκουλας (Τεχνικών Έργων), Τιμολέων Κωστόπουλος  (Οικονομικών), Νικόλαος Ντούσκος -Κωβαίος (Κοινωνικής Πολιτικής), Νίκος Ζόμπολας  (Νεολαίας) και ο πρώην βουλευτής Κ. Αϊβαλιώτης.  

Το υπό κατασκευή κτίριο περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο και έναν όροφο, σε τμήμα οικοπέδου που ανήκει στον Δήμο, επί των οδών Κάδμου, Σοφοκλή, Φαιστού και Αγίου Βασιλείου. Το υπόγειο θα είναι επιφάνειας 301,56 τ.μ. και προορίζεται για βοηθητικούς χώρους και για χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. Το ισόγειο επιφάνειας 294,93 τ.μ., θα στεγάσει το νηπιακό τμήμα, την τραπεζαρία, λειτουργίες διοίκησης και υποστήριξης, καθώς και χώρους υγιεινής. Ο όροφος επιφάνειας 204,74 τ.μ. θα έχει αίθουσες ύπνου νηπίων, χώρους για το προσωπικό και χώρους υγιεινής.

Το έργο αναμένεται να παραδοθεί έτοιμο προς χρήση στο τέλος της επόμενης χρονιάς.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Θέλω να εκφράσω την ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά μου καθώς σήμερα θεμελιώνεται ουσιαστικά μια σημαντική υποδομή που αφορά στην εκπαίδευση των παιδιών μας, κατά τη βρεφονηπιακή τους ηλικία. Πρόκειται για ένα σύγχρονο και πρότυπο διώροφο βρεφονηπιακό σταθμό που ήδη έχει ξεκινήσει η κατασκευή του και προχωρά με ταχείς ρυθμούς, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας συνολικού πορυπολογισμού 1.570.000 ευρώ. Αποτελεί άλλο παράδειγμα πως όταν συνεργάζονται αρμονικά ο Α’ και ο Β΄ Βαθμός Αυτοδιοίκησης τα οφέλη για τους πολίτες είναι πολλαπλά. Στην προκειμένη περίπτωση αυτό το έργο είναι καρπός της εξαιρετικής συνεργασίας που έχουμε ως Περιφέρεια με το Δήμο Αγίας Παρασκευής, καθώς ο στόχος μας είναι κοινός. Να αλλάξουμε την Αττική μας και να κοιτάμε σταθερά το μέλλον, έχοντας ως προτεραιότητα τη σωστή εκπαίδευση αλλά και τη διασφάλιση μίας ποιοτικής καθημερινότητας για τα παιδιά μας. Στα παιδιά μας αξίζουν υποδομές με υψηλή ποιότητα και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Ο Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής Β. Ζορμπάς τόνισε:

«Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας σήμερα στη θεμελίωση του βρεφονηπιακού σταθμού. Είναι ο 2ος βρεφονηπιακός σταθμός τον οποίο, στη δεύτερη θητεία μου ως δήμαρχος, θεμελιώνω και του χρόνου περίπου τέτοια εποχή είναι βέβαιο ότι θα παραδοθεί. Να ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά το Γιώργο Πατούλη τον Περιφερειάρχη μας, που πραγματικά τον δήμο μας τον έχει δει με πολλή αγάπη. Σε ευχαριστώ πολύ όπως σ΄ ευχαριστεί και όλη η πόλη. Θα ήθελα να επισημάνω πως  το έργο αυτό χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια, όπως βέβαια και το δημαρχείο αλλά και σημαντικά έργα για τα όμβρια ύδατα, ενώ προγραμματίζονται και άλλα σημαντικά έργα. και το έργο για τα όμβρια που έρχεται και άλλα λοιπά που ετοιμάζονται».

——

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.