Παιδικός Σταθμός Τρωάδος: Δηλαδή μόνο εμείς δεν παίζουμε με την ασφάλεια των παιδιών της Πόλης μας;

Ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής Βασίλη Ζορμπά σχετικά με το κλείσιμο του παιδικού σταθμού στην οδό Τρωάδος, που απαντά στις αντιδράσεις παρατάξεων της αντιπολίτευσης:

Γεγονός 1 (και σημαντικότερο): η Δημοτική αρχή με Δήμαρχο τον Βασίλη Ζορμπά δεν πρόκειται να στεγάσει παιδιά σε κτίρια που δεν έχουν τις προδιαγραφές ασφάλειας που ο νόμος ορίζει.

Γεγονός 2: ο ιδιοκτήτης του κτηρίου στην Τρωάδος δεν ενδιαφέρεται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες – εργασίες που θα το καθιστούσαν ασφαλές, παρά τις συνεχείς οχλήσεις της Δημοτικής αρχής, ήδη επί προεδρίας της κυρίας Αντωνοπούλου – Πανάγου που άμεσα προσπάθησε να λύσει το πρόβλημα που έβλεπε πως θα προέκυπτε.

Γεγονός 3: όσο κι αν παραταθεί η λειτουργία με βάση το νέο πλαίσιο ασφαλείας, το κτίριο της Τρωάδος δεν θα είναι ασφαλές.

Γεγονός 4: η μόνη λύση με βάση το ισχύων καθεστώς αδειοδότησης είναι η δημιουργία νέων κτιρίων, ειδικά κατασκευασμένων ως παιδικοί σταθμοί.

Γεγονός 5: η Δημοτική αρχή ήδη ξεκίνησε την κατασκευή νέου, ιδιόκτητου παιδικού σταθμού δυναμικότητας 57 νηπίων & βρεφών και είναι στα τελικά στάδια ολοκλήρωσης της μελέτης και δεύτερου, ιδιόκτητου παιδικού σταθμού στον Τσακό. Οι δύο αυτοί σταθμοί  θα καλύψουν για πολλά χρόνια τις ανάγκες των κατοίκων και όντας ιδιόκτητοι, θα εγγυηθούν το δικαίωμα στην εργασία όλων των εργαζομένων στους ΠΑΙΣΔΑΠ.

ΈΚΘΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ, όποιος για λόγους μικροπολιτικής επιθυμεί να φιλοξενούμε τα παιδιά της πόλης σε μη ασφαλείς (και πανάκριβα ενοικιαζόμενες) εγκαταστάσεις.  

Η Δημοτική αρχή Ζορμπά δεν παίζει με την ασφάλεια των παιδιών της πόλης, κι αυτό δεν μας εκθέτει, μας χαροποιεί.