Κώστας Τσιαμπάς: Παιδικοί Σταθμοί -Στρουθοκαμηλισμός, αδιαφορία ή ανεπάρκεια

Ευθύνες για το κλείσιμο του παιδικού σταθμού της Τρωάδος έχουν οι κύριοι Ζορμπάς και Σταθόπουλος, που πρωταγωνιστούν επί 30 χρόνια στη πολιτική ζωή του Δήμου και υποτίθεται ότι γνωρίζουν τα προβλήματα.

Από το 2017 ως Δήμαρχοι και ως αξιωματική αντιπολίτευση διαδοχικά αδιαφόρησαν και ενώ μπορούσαν, δεν φρόντισαν να λύσουν τα νομικά και τεχνικά προβλήματα τα οποία υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν, ενώ γνώριζαν και οι δύο, ότι δεν θα λειτουργούσε έστω και με την κάλυψη της νέας παράτασης που δόθηκε.

Από τον Μάιο η παράταξη μας ” Όραμα για την Αγία Παρασκευή ” είχε τονίσει ότι υπάρχει λύση. Δυστυχώς δεν έγινε τίποτα. Κύριε Ζορμπά, γνωρίζετε ότι οι παιδικοί σταθμοί ιδιοκτησίας του Δήμου, Λάδωνος και Βορρά, αντιμετωπίζουν σοβαρά τεχνικά προβλήματα, οι οποίοι εάν δεν δινόταν νέα παράταση δεν θα λειτουργούσαν το Σεπτέμβριο.

Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά εσάς, διότι ενώ μπορούσατε, δεν φροντίσατε να υλοποιήσετε την τεχνική μελέτη που είναι έτοιμη από τον Ιούνιο.Για να ήταν έτοιμοι οι σταθμοί πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς έπρεπε να γίνουν: – Αναμόρφωση του Π/Υ για να προβλεφθεί πίστωση 60.000 περίπου.- Δημοπράτηση του έργου, εκτός και εάν επιλέγατε την απευθείας ανάθεση βαπτίζοντάς το ως υπηρεσία ,και πάλι απαιτούσε χρόνο.-Εκτέλεση των προβλεπόμενων εργασιών.

Πότε περιμένετε να προχωρήσετε στις παραπάνω επιβεβλημένες παρεμβάσεις;Ευτυχώς για εσάς, η ανεπάρκεια και η αδιαφορία , καλύφθηκε με την νέα παράταση ημερομηνίας, σε ότι αφορά την νομιμότητα αλλά, είστε εκτεθειμένος παρά τις ανακοινώσεις σας περί «ενδιαφέροντος για την ασφάλεια των παιδιών».Κύριε Ζορμπά οργανωθείτε σωστά ώστε με το κλείσιμο των σταθμών ,για τις γιορτές των Χριστουγέννων, να αρχίσουν οι εργασίες και να ολοκληρωθούν πριν το άνοιγμα του νέου έτους.

Κύριοι Ζορμπά και Σταθόπουλε από το 2019 γνωρίζετε και οι δύο ότι εντός πενταετίας (μέχρι και το 2023) πρέπει να γίνει έλεγχος στατικότητας ΚΑΝ.ΕΠΕ (κανονισμός επεμβάσεων ) στο Σταθμό Βορρά.Τον κάνατε; εάν όχι πότε έχετε προγραμματίσει να γίνει;

Σε λίγες μέρες θα αρχίσουν οι διαδικασίες σύνταξης του προϋπολογισμού του 2023.Πότε θα χορηγήσετε το υπόλοιπο της επιχορήγησης στους παιδικούς σταθμούς για να κλείσει ο Π/Υ των σταθμών για το 2022, φθάσαμε Σεπτέμβριο.

Επιτέλους ο Δήμος μας δεν μπορεί να περιμένει άλλο!Καλούμε τις δημοτικές παρατάξεις που έχουν διοικήσει το Δήμο να ασχοληθούν με τα προβλήματα της πόλης

Με όλα τα παραπάνω, η αλλαγή πορείας του Δήμου μας είναι επιβεβλημένη οι δημότες απαιτούν ένα Δήμο ισχυρό, φιλικό που να προβλέπει και να λύνει έγκαιρα τα προβλήματα και όχι να τρέχει πίσω από αυτά.

Απαιτούμε τα αυτονόητα!

Γραφείο Τύπου Όραμα για την Αγία Παρασκευή.

——

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.