“Νέα Αρχή”: Πρόταση έργου υπογείωσης εναέριων δικτύων μέσης και χαμηλής τάσης Δήμου Αγ. Παρασκευής

Σε συνέχεια της συνεργασίας με τον ΔΕΔΔΗΕ, συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, συναντηθήκαμε χθες με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για να τους ενημερώσουμε και να παραδώσουμε επεξεργασμένα στοιχεία της πρότασης, για να ενταχθεί το έργο στο Πρόγραμμα του ΔΕΔΔΗΕ για την διετία 2023-2024.

Είναι ένα έργο απολύτως αναγκαίο, το οποίο καταρχήν θα προστατεύσει την πόλη μας από ζημιές που οφείλονται σε έντονα καιρικά φαινόμενα, από κινδύνους πυρκαγιάς και σημαντικές βλάβες. Πέραν αυτών θα αναβαθμιστεί η αξιοπιστία του δικτύου και η ποιότητα της παρεχόμενης ενέργειας. Όλοι βιώσαμε και ιδιαίτερα στην πόλη μας,με τη “Μήδεια” και την “Ελπίδα” τους κινδύνους που μπορούν να προκληθούν.

Το έργο θα περιλαμβάνει υπόγειο ηλεκτρικό δίκτυο 8 περίπου χιλιομέτρων και αντικατάσταση 30 εναέριων Υ/Σ με επίγειους Υ/Σ Compact.(Θα απαιτηθεί από τον Δήμο παραχώρηση χρήσης κοινοχρήστων χώρων)Στην Ελλάδα τα υπόγεια καλώδια είναι μόλις το 11% του δικτύου, όταν στην Ευρώπη ο μέσος όρος είναι 50% και σε ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες κυμαίνονται σε ποσοστά 70% ή 80%.

Για τα έργα αυτά χρησιμοποιούνται στην χώρα μας τρεις πηγές χρηματοδότησης και εργαλείων. Ίδιοι πόροι του ΔΕΔΔΗΕ, ΕΣΠΑ και Ταμείο Ανάκαμψης και το πλάνο συγχρηματοδότησης 50%-50% με δήμους της Ελληνικής επικράτειας.

Ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης με την Τεχνική Υπηρεσία, που έγινε σε άριστο κλίμα, αφορούσε και στα οικονομικά μεγέθη του έργου και στην οικονομική συμμετοχή του Δήμου, καθώς και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να φθάσουμε στην υλοποίησή του. Εντός των επομένων ημερών θα ενημερώσουμε και τις δημοτικές παρατάξεις ώστε το φλέγον αυτό θέμα να ληφθεί υπόψη και στην διαμόρφωση των προτάσεων του Τεχνικού Προγράμματος 2023.

Δημοτική παράταξη

Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή

——

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.