Κι εσύ τέκνον, Βρούτε;

Φωτογραφία αρχείου από την τελετή θεμελίωσης του νέου Δημαρχείου Δήμου Αγίας Παρασκευής (by APimages)

Γράφει η Λένα Μαρκή

Πλέον είναι κοινό μυστικό ότι η ανέγερση του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα. Ήδη όσοι περνάτε απέξω θα έχετε αντιληφθεί ότι οι εργασίες έχουν σταματήσει.

Εν περιλήψει να σας πω ότι με την απόφαση υπ’ αριθμ. 1576/2022 της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής (η οποία χρηματοδοτεί το έργο) για να καλυφθούν νέες εργασίες που προέκυψαν στο έργο ο Δήμος Αγίας Παρασκευής καλείται να βάλει από το ταμείο του 1.440.892,70 €!!!

Εργασίες όπως η κατασκευή των πασσάλων στα πλαίσια της κατασκευής της προσωρινής αντιστήριξης του Έργου, σύμφωνα με την τροποποιημένη μελέτη προσωρινής αντιστήριξης και για τις εκσκαφικές εργασίες του βραχώδους εδάφους το οποίο αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια διάτρησης των πασσάλων και των εργασιών εκσκαφής και εκτιμήθηκε η ποσότητα του με βάση τα ανωτέρω στοιχεία, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εκσκαφές.

Η απόφαση αυτή προέκυψε κατά πλειοψηφία, αφού μόλις τέσσερα από τα δεκατρία μέλη της Ο.Ε. την καταψήφισαν.

Και το σημαντικότερο είναι ότι στα μέλη που υπερψήφισαν την απόφαση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και πρώην δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος!!! Αν αναλογιστεί κανείς ότι ο κ. Γιαννακόπουλος είναι ένας από τους δημάρχους που αγωνίστηκαν για την κατασκευή του δημαρχείου, αφού επί θητείας του πραγματοποιήθηκε ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός και επίσης ότι ως Αντιπεριφερειάρχης ήταν πάντα θετικός στη συνέχιση της χρηματοδότησης του έργου από την Περιφέρεια, δεν περίμενε κανείς να είναι ένας από αυτούς που ψήφισαν θετικά και έβαλαν σε δεινή θέση το δήμο. Γιατί είναι ηλίου φαεινότερον ότι ο Δήμος Αγίας Παρασκευής (και πιθανόν κανένας άλλος δήμος) δεν διαθέτει ελεύθερο 1,5 εκατομμύριο ευρώ αυτή τη στιγμή και μάλιστα εν μέσω ενεργειακής κρίσης.

Θα μπορούσε να το αποφύγει;

Προφανώς και θα μπορούσε, αν όχι να το καταψηφίσει, να απέχει με οποιονδήποτε τρόπο, όταν μάλιστα η συνεδρίαση γίνονταν με τηλεδιάσκεψη. Άραγε με ποια λογική συμφώνησε ότι το ποσό του 1.440.892,70 € είναι «ήσσονος σημασίας», όπως αναφέρεται στην απόφαση της Ο.Ε., για τα οικονομικά της Αγίας Παρασκευής; Ήταν αψυχολόγητη ενέργεια ενάντια στο συμφέρον της πόλης; Απερισκεψία; Προσπάθεια δημιουργίας καλών εντυπώσεων Περιφερειακά εν όψη των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών;

Αυτή τη στιγμή η δημοτική Αρχή και οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης προσπαθούν να στηρίξουν την αποπεράτωση του έργου και να βγάλουν αλώβητη την Αγία Παρασκευή από αυτή την ξαφνική καταιγίδα. Αν ο κ. Γιαννακόπουλος ενδιαφέρεται ακόμη για την πόλη που διοίκησε και κατοικεί οφείλει να συνταχθεί μαζί τους και να δώσει πραγματική χείρα βοηθείας. Γιατί μπορεί στην Περιφέρεια η κίνησή του αυτή να ήταν αρεστή, στην πόλη θα τα βρει σκούρα όταν γίνει ευρέως γνωστή.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.