Γ. Οικονόμου: Περί Δημοκρατίας, ακροδεξιών στοιχείων και… αποπροσανατολισμού

Φωτογραφία /aparaskevi-images.gr/

Ο σχολιασμός του Δημάρχου σε ιστό κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, “άναψε φωτιές” και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από όλες σχεδόν τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Μια εξ αυτών και η ακόλουθη ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης του Γιώργου Οικονόμου που αναφέρεται μεν στο γεγονός, αλλά τονίζει και την ανάγκη για “… νέα πρόσωπα που θα αφουγκραστούν, θα αξιολογήσουν και θα ιεραρχήσουν τις ανάγκες των γειτονιών και των κατοίκων της, δίνοντας λύσεις στα καθημερινά προβλήματα, …”

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σύσσωμη η αντιπολίτευση, ως όφειλε, κατήγγειλε με ανακοινώσεις και δια ζώσης  τοποθετήσεις στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο τις δημοσιεύσεις του νέου μέλους του ΔΣ των ΠΑΙΣΔΑΠ που όρισε ο δήμαρχος, ο οποίες περιλαμβάνουν βαρύτατους χαρακτηρισμούς για δημοτική παράταξη  που άσκησε  κριτική στο δήμαρχο για την επιλογή του (κυρίως για το γεγονός ότι το εν λόγω πρόσωπο  κάλεσε στο παρελθόν βουλευτή της Χ.Α. στην πόλη μας!).

Ο δήμαρχος αντί να φροντίσει να ανακληθούν οι χαρακτηρισμοί και να τους καταδικάσει και ο ίδιος,  στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τις επιλογές του,  μπήκε σε μία διαδικασία δημοσίου διαλόγου και υπεράσπισης  όσων ψήφισαν  αυτό το πολιτικό μόρφωμα, σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Με τον τρόπο αυτό περνάει λάθος μηνύματα και δικαίως υπάρχει αυτή η μαζική αντίδραση και αγανάκτηση των δημοτών με δημόσιες τοποθετήσεις.

Η δημοκρατία δεν είναι εκδικητική, ούτε  στοχοποιεί, αλλά επαναφέρει στον ορθό δρόμο και συγχωρεί όσους ειλικρινά αναγνωρίζουν τα λάθη τους. Αλλά δεν νομιμοποιεί, ούτε ανέχεται ακραίες συμπεριφορές που δείχνουν ότι κάποιοι είναι αμετανόητοι. Και δυστυχώς αυτό κάνει ο δήμαρχος.  Δεν είπε ούτε μία λέξη για να καταδικάσει το γεγονός, την συμπεριφορά και τις προσβλητικές για την δημοκρατία αναρτήσεις του νέου συνεργάτη του, που αρνείται να ανακαλέσει και να ζητήσει συγνώμη!!!

Αντί όμως να ανοίγουμε θέματα ερμηνείας της  πολιτικής συμπεριφοράς του εκλογικού σώματος,  που μας θυμίζουν φαινόμενα  “μεσσιανισμού” , δίνοντας “συγχωροχάρτι” λόγω της μαζικότητας  των “εξαπατηθέντων” σε μία περίοδο κοινωνικής κρίσης και απογοήτευσης, είναι καλύτερο να υπενθυμίζουμε αυτό που λίγα χρόνια αργότερα έπραξε  η δικαιοσύνη  καταδικάζοντας  το πολιτικό αυτό μόρφωμα, θωρακίζοντας την δημοκρατία.

Παρά το ειδικό βάρος που διαθέτει το θέμα αυτό και γενικότερα τα θέματα πολιτικής συμπεριφοράς και λειτουργίας της δημοκρατίας, δίνεται η εντύπωση ότι ο δήμαρχος συνειδητά προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους δημότες από τα  καίρια και χρονίζοντα προβλήματα της επικαιρότητας.

 Οι δημότες αγωνιούν και απαιτούν λύσεις για πάρα πολλά. Μπροστά σε ένα δύσκολο χειμώνα, με πολλά νοικοκυριά και επαγγελματίες να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν ακόμα και στις βασικές ανάγκες τους, ζούμε σε ένα δήμο βρώμικο, με στοιχεία εγκατάλειψης, που δε λειτουργεί το κοινωνικό ανταλλακτήριο, δε λειτουργούν τα δημοτικά ιατρεία (ενώ πληρώνονται τα ενοίκια!), δεν δίδεται καμία σημασία σε προτάσεις της αντιπολίτευσης (π.χ. για τους πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών και τα κόκκινα δάνεια, αφού, κατά τα λεγόμενα του δημάρχου, οι κυβερνήσεις να φροντίσουν για αυτούς… και όχι ο Δήμος!). Πλανώνται τα προβλήματα της αύξησης της ενέργειας και των ανατιμήσεων, η αβεβαιότητα για τη θέρμανση στη σχολική στέγη, προεξοφλείται από τον δήμαρχο η αύξηση των δημοτικών τελών, η διάθεση ιδίων πόρων (που δεν υπάρχουν) για υποδομές που ξεχάστηκαν, αλλά πρέπει να δημοπρατηθούν στην τελευταία προεκλογική χρονιά (όπως η  πολυπόθητη ανάπλαση της πλατείας του Αη –Γιάννη) , ενώ, την ίδια στιγμή, σπαταλώνται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στα “χρυσά κλαδέματα” και  δεκάδες χιλιάδες σε παροχές υπηρεσιών  συμβούλων, που καλούνται να καλύψουν την ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής. Τελευταίο κατόρθωμα και αποκορύφωμα  η  μη  εγγραφή των πλατειών μας στο Κτηματολόγιο και  η απώλεια χρηματοδοτήσεων. Και γι αυτά ούτε μία συγνώμη!!!

Και πόσο κουράζει τους δημότες η διαρκής διαμάχη και η ματαιοδοξία για την πατρότητα των έργων!

 Χρειάζονται νέα πρόσωπα που θα αφουγκραστούν, θα αξιολογήσουν και θα ιεραρχήσουν τις ανάγκες των γειτονιών και των κατοίκων της, δίνοντας λύσεις στα καθημερινά προβλήματα, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας με διαφανείς διαδικασίες ένα πρόγραμμα που θα αλλάξει την εικόνα της πόλης μας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ο σχετικός σχολιασμός του Δημάρχου:

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.