Φανή Παναγιωτοπούλου: Συμπεράσματα που αποτυπώνουν τις κτηριακές ανάγκες των ΠΑΙΣΔΑΠ

Έχοντας περάσει σχεδόν ένας μήνας λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών, τα συμπεράσματα από την πορεία των εγγραφών είναι τα εξής:

1. Το σύνολο διαθέσιμων θέσεων φιλοξενίας νηπίων τείνει να επαρκεί αριθμητικά σε σχέση με τις αιτήσεις που υποβάλλονται.

2. Τα αιτήματα επιλογής σταθμών των γονέων δεν ανταποκρίνονται απόλυτα με τους σταθμούς όπου προκύπτουν διαθέσιμες θέσεις νηπίων, πράγμα που πιστοποιεί κι η τελευταία απόφαση ΔΣ, ΑΔΑ: 6ΞΔΛΟΛΘ1-3ΥΔ, όπου 27 νήπια που φαίνονται ως επιλαχόντες κατόπιν αιτήματος των γονέων θα μπορούν να φιλοξενηθούν σε άλλον σταθμό από αυτόν που είχαν αιτηθεί.

Με βάση την απόφαση υπάρχουν 19 διαθέσιμες θέσεις στο σταθμό της οδού Αφροδίτης και 4 στο σταθμό της οδού Αισώπου.

3. Το γεγονός ότι 23 νήπια που είχαν επιλέξει τον σταθμό της οδού Βορρά θα πρέπει να μετακινηθούν σε άλλο σταθμό, σε συνδυασμό με το ότι ο εν λόγω σταθμός διαθέτει 40 βρεφικές θέσεις και 29 νηπιακές, κάνει επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας ενός σύγχρονου Βρεφονηπιακού σταθμού στο Ασημακοπούλειο ώστε οι ανάγκες της περιοχής να καλύπτονται καλύτερα.

4. Το μεγαλύτερο πρόβλημα παραμένει η κάλυψη φιλοξενίας βρεφών αφού ο αριθμός επιλαχόντων αντιστοιχεί στη δυναμικότητα ενός ολόκληρου σταθμού.

Για το λόγο αυτό θα πρέπει να δημιουργηθούν νέες αίθουσες σε σύγχρονα κτήρια προς κάλυψη των αιτημάτων αυτών.

Φανή Παναγιωτοπούλου

π. Αντιπρόεδρος των ΠΑΙΣΔΑΠ

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.