Σκέψεις για το Ο.Τ.119 (πρώην εκπαιδευτήρια Μακρή). Της Φανής Παναγιωτοπούλου

            Η διεκδίκηση του οικοπέδου των πρώην εκπαιδευτηρίων Μακρή είναι αναμφίβολα ένα πάγιο αίτημα προς καλύτερη εξυπηρέτηση των σχολικών αναγκών της πάνω περιοχής της Αγίας Παρασκευής.

            Ο χώρος αυτός αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για την πόλη καθώς τα περισσότερα κτήρια όπου στεγάζονται τα σχολεία είναι παλιά και κατασκευασμένα σε εποχές με διαφορετικές ανάγκες σε αριθμό μαθητών. Αυτό σήμερα έχει ως αποτέλεσμα τον υπερκορεσμό τους και την μετατροπή ακόμη και άλλων αιθουσών, όπως βιβλιοθήκες ή αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, σε τάξεις.

            Το οικόπεδο των πρώην εκπαιδευτηρίων Μακρή είναι σε μία τέτοια θέση όπου μπορούν να εξυπηρετηθούν πολλές γειτονιές της πάνω περιοχής. Επιπλέον η έκταση του οικοπέδου μπορεί να καλύψει πολλαπλές ανάγκες της πόλης, αφού, πέραν ενός Δημοτικού κι ενός Νηπιαγωγείου, θα επαρκούσε και για την δημιουργία ενός βρεφικού σταθμού. Κάτι τέτοιο θα ανακούφιζε σημαντικά αιτήσεις γονέων βρεφών για φιλοξενία που αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν λόγω έλλειψης επαρκών χώρων.

            Είναι πράγματι ένας χώρος αναγκαίος για την πόλη και μία ευκαιρία που δεν μπορεί να χαθεί καθώς θα λύσει πολλά χρόνια προβλήματα.

Φανή Παναγιωτοπούλου

π. Αντιπρόεδρος ΠΑΙΣΔΑΠ

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.