Το Αθλητικό Σωματείο Αγίας Παρασκευής (ΑΣΑΠ) υποστήριξε ενεργά το 40ο Σπάρταθλον

Το Αθλητικό Σωματείο Αγίας Παρασκευής συμμετείχε και υποστήριξε ενεργά το 40ο  Σπάρταθλο  που πραγματοποιήθηκε από τις 30 Σεπτεμβρίου έως και την 1η Οκτωβρίου. Η διοργάνωση του Σπάρταθλου μας ανέθεσε την λειτουργία και την στελέχωση τεσσάρων σταθμών (CP 8,  CP 9, CP 19, CP 23), οι οποίοι λειτούργησαν με απόλυτή επιτυχία συμβάλλοντας καθοριστικά  στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Οι εθελοντές μας

Η ομάδα αποτελούταν από εφτά άτομα και συγκεκριμένα από τους Βασίλη Τσαγκάρη, Παναγιώτη Μικρογιαννάκη,  Ζήνια Σανούδου, Μιχάλη Παπαδόπουλο, Σοφία Ντζιαβίδα,  Πέρρυ Τσαγκάρη και τον Μάριο Παπακώστα.

Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη του Σωματείου που συμμετείχαν εθελοντικά . Με την παρουσία τους υποστήριξαν έμπρακτα την προσπάθεια ανάδειξης, προβολής και ενδυνάμωσής του Δρομικού Κινήματος.

Ιδιαίτερη στιγμή η παρουσία του Ειδικού Σχολείου Κορίνθου, με τη δασκάλα τους και αθλήτρια ποδηλασιας του Α.Σ. Αγίας Παρασκευή, Πατρίσια Γεωργακαρακου. Τα παιδιά χειροκροτούσαν με τη ψυχή τους τους αθλητές που πέρναγαν από το C/P 23 και δε σταμάτησαν στιγμή να τους εμψυχώνουν.

Λίγα λόγια για το Σπάρταθλόν 

Το Σπάρταθλόν είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος (245 km) που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου.

Το Σπάρταθλο αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.

Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Φειδιππίδης έφτασε στη Σπάρτη μια μέρα μετά την αναχώρησή του από την Αθήνα.

Το 1984 ιδρύθηκε ο Διεθνής Σύνδεσμος «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ», ο οποίος από τότε μέχρι σήμερα διοργανώνει ανελλιπώς τον αγώνα κάθε Σεπτέμβρη. Η επιλογή του μήνα αυτού έγινε, διότι τότε τοποθετεί χρονικά ο Ηρόδοτος την αποστολή του Φειδιππίδη στην Σπάρτη.

Επικός Ζησιμόπουλος Φώτης, χάθηκε, αλλά νίκησε πάλι τον υπερμαραθώνιο των 245 χιλιομέτρων.

Ο 40χρονος δρομέας παρότι χάθηκε στο 50ο χιλιόμετρο του αγώνα μένοντας πίσω περίπου μισή ώρα κατάφερε να βρει και πάλι τα πατήματα του αλλά και τη δύναμη ώστε να κάνει τη μεγάλη αντεπίθεση και τελικά να κερδίσει τον αγώνα των 245,3 χιλιομέτρων σε χρόνο 21 ώρες και 50 δευτερόλεπτα σημειώνοντας την τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών. Ο Ζησιμόπουλος κατέκτησε την πρώτη θέση για δεύτερη συνεχόμενη φορά μετά το 2021.

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.