«ΝΙΚΗ των ΠΟΛΙΤΩΝ»: Το προεκλογικό «Κολυμβητήριο» Ζορμπά, Βατερλό στη δημιουργία νέων σχολείων

Μετά από 7 χρόνια στη θέση Δημάρχου και στο τέλος της δεύτερης θητείας του ο κ. Ζορμπάς «θυμήθηκε» το Κολυμβητήριο και εμφανίζεται ότι θέλει να το αποπερατώσει (πριν λίγο καιρό ήθελε να το γκρεμίσει και να το μετατρέψει σε πλατεία).

Το δυστύχημα είναι ότι, με τις ενέργειές του, θα χάσουμε το οικόπεδο των πρώην Εκπαιδευτηρίων Μακρή στο Οικ. Τετράγωνο 119 στον Τσακό, το οποίο είναι απολύτως απαραίτητο για τη δημιουργία ενός Δημοτικού Σχολείου και ενός Νηπιαγωγείου.

Εξηγούμε:

Η πρόσφατη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής να πάρει ο Δήμος μας δάνειο ύψους 2.000.000 € για την αποπεράτωση του Κολυμβητηρίου, δημιουργεί πάρα πολλά εύλογα ερωτηματικά:

1. Γιατί η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να προχωρήσει την αποπεράτωση, χωρίς τις απαραίτητες θέσεις στάθμευσης στην περιοχή και χωρίς την αναγκαία μελέτη βιωσιμότητας;

2. Χωρίς καμία χρηματοδότηση ο Β. Ζορμπάς, γιατί προχωρά σε εξαιρετικά ενεργοβόρο ανοικτό Κολυμβητήριο με 50άρα πισίνα (κλείνουν αντίστοιχα κολυμβητήρια τελευταία), μετακυλίοντας το υψηλό κόστος λειτουργίας του στους Δημότες;

3. Γιατί από τα 2.000.000 € που δηλώνουν ότι θα προέλθουν από την Περιφέρεια Αττικής, αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο 1.000 €;

4. Με ποιον τρόπο θα προχωρήσει η Προγραμματική Σύμβαση όταν δεν υπάρχουν τα χρήματα και πώς θα εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο κάτι τέτοιο;

5. Πώς αλήθεια θα προχωρήσουν στη δημοπράτηση ενός έργου που έχει προϋπολογισμό 6.500.000 €, χωρίς «φράγκο»;

Όλα αυτά, είναι απολύτως σαφές ότι  σκοπεύουν σε προεκλογικές εντυπώσεις ότι ο Ζορμπάς ενδιαφέρεται δήθεν για το Κολυμβητήριο. Όμως, ταυτόχρονα, ο Δήμος μας θα έχει χάσει την απαραίτητη «πιστοληπτική του ικανότητα» για να ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωση του οικοπέδου των πρ. Εκπαιδευτηρίων Μακρή, απαλλοτρίωση που ξεκίνησε στην Δημαρχιακή μας θητεία.

 Όλα αυτά, μάλιστα, γίνονται μερικές μόλις ημέρες προτού εκδικαστεί η προσφυγή της ιδιοκτήτριας, του προς απαλλοτρίωση οικοπέδου, στο Εφετείο και το Συμβούλιο Επικρατείας!

Και τα δύο: και Κολυμβητήριο και Σχολεία

Είναι και τα δύο απαραίτητα για την πόλη! Η πόλη και οι κάτοικοι χρειάζονται ένα σύγχρονο μη ενεργοβόρο Κολυμβητήριο, με χώρους στάθμευσης, η αποπεράτωση του οποίου θα βασίζεται σε μελέτη βιωσιμότητας (στην Δημαρχιακή μας θητεία εκπονήθηκε τέτοια μελέτη και προτάθηκε βιώσιμη λύση με πισίνα  33Χ25 μέτρων, ανοιγοκλειόμενη οροφή και υπόγειο πάρκινγκ αυτοκινήτων).

Η πόλη και οι κάτοικοί της όμως, χρειάζονται επειγόντως –και κατά απόλυτη προτεραιότητα– την απόκτηση του οικοπέδου των πρ. Εκπαιδευτηρίων Μακρή στο Οικ. Τετράγωνο 119 της οδού Βενιζέλου στον Τσακό, επειδή είναι η μοναδική μας δυνατότητα για ανέγερση του ιδρυμένου 12ου Δημοτικού  Σχολείου και ενός Νηπιαγωγείου.

Μόνο έτσι θα αποσυμφορηθούν ΟΛΑ τα δημόσια σχολεία του Τσακού και του Αϊ Γιάννη.

Μόνο έτσι θα χωρέσουν τα παιδιά μας σε τάξεις με ανθρώπινες συνθήκες διδασκαλίας.

Μόνο έτσι θα καταργηθούν οι απαράδεκτες προκάτ αίθουσες, (Containers), στις οποίες, με επιλογή της σημερινής Δημοτικής Αρχής, εξακολουθούν να «φοιτούν» παιδιά προσχολικής ηλικίας, χωρίς να διαφαίνεται καμιά προοπτική αλλαγής.

Είναι πλέον σαφές ότι ο Β. Ζορμπάς δεν θέλει την αγορά του χώρου για Σχολεία (ποτέ δεν την ήθελε). Το έχει δηλώσει και το έχει αποδείξει με διάφορους τρόπους, στο κοντινό παρελθόν (θυμίζουμε ότι όταν αναλάβαμε την Δημαρχεία το 2014, είχε χάσει την καταλληλότητα του χώρου από την αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας, κάτι που λύσαμε αμέσως).

Για εμάς –αντίθετα και κατηγορηματικά– η απόκτηση του οικοπέδου των πρ. Εκπαιδευτηρίων Μακρή είναι απολύτως αναγκαία. Για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης μας και για το μέλλον των παιδιών μας!

4 Οκτωβρίου 2022

Το Γραφείο Τύπου

της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

«ΝΙΚΗ των ΠΟΛΙΤΩΝ» Αγίας Παρασκευής

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.