Μείωση ωραρίου λειτουργίας στα εμπορικά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη – Το συζητούν στην Αθήνα

Πώς αλλάζει λόγω της ενεργειακής κρίσης το ωράριο στη Θεσσαλονίκη – Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών: Το μέτρο να ισχύσει οριζόντια

Το μέτρο της μείωσης του ωραρίου λειτουργίας εξετάζει ο εμπορικός κόσμος στο πλαίσιο των κινήσεων για τη μείωση του αυξημένου ενεργειακού κόστους μετο πρωτο βήμα να γίνεται στη Θεσσαλονίκη ενώ αντίστοιχη συζήτηση ξεκίνησε και στηνΑθήνα.

Το ενδεχόμενο μείωσης του ωραρίου  της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων εξετάζει και η κυβέρνηση που παρακολουθεί τις κινήσεις στην αγορά, με το θέμα να αναμένεται να συζητηθεί στη συνάντηση που θα έχει σήμερα, Τετάρτη (5/10) ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με παράγοντες της αγοράς.

Βάσει στοιχείων που επικαλείται η εφημερίδα Τα ΝΕΑ, το κόστος της ενέργειας αυξήθηκε κατά 85% κατά μέσο όρο τον τελευταίο χρόνο, από όσους έλαβαν λογαριασμούς εντός του καλοκαιριού, οι μισοί είδαν αύξηση πάνω από 90% με το κόστος ενέργειας να αντιπροσωπεύει – μετά τις αυξήσεις – πάνω από το 36% του τζίρου.

Στελέχη του κλάδου των σούπερ μάρκετ εκτιμούν ότι η μείωση τουωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων κατά 2 ώρες ισοδυναμεί με μείωση της κατανάλωσης ενέργειας για αυτές τις ώρες ή 5%-7% του συνολικού ενεργειακού κόστους, υποστηρίζοντας ότι το μέτρο αυτό αν είναι οριζόντιο «θα βοηθούσε λίγο».

Στην οριζόντια εφαρμογή του μέτρου επιμένει καιο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης , επισημαίνοντας ότι η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί «αφενός με γνώμονα την εξυπηρέτηση των καταναλωτών και αφετέρου με τις ανάγκες των εμπορικών επιχειρήσεων, οι οποίες λειτουργώντας λιγότερες ώρες θα πρέπει να ανταπεξέλθουν στις ίδιες υποχρεώσεις».

Η απόφαση για μειωμένο ωράριο στη Θεσσαλονίκη

Την αρχή για το μειωμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων κατά τις απογευματινές/βραδινές ώρες, λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την ενεργειακή κρίση, έκανε με πρότασή του ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ΕΣΘ)

Συγκεκριμένα, προτείνει από τη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου το ωράριο λειτουργίας να διαμορφωθεί ως εξής:

– Δευτέρα: 10:00 έως 16:00

– Τρίτη: 10:00 έως 19:00

– Τετάρτη: 10:00 έως 16:00

– Πέμπτη: 10:00 έως 19:00

Πηγή: protothema.gr/

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.