Σπύρος Παπασπύρος: Συγκρίσεις

Ο κ. Γιάννης Μυλωνάκης, επικεφαλής της παρατάξεως  «Αλλάζουμε», με ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι υπήρξε καθυστέρηση στην έναρξη των αθλητικών προγραμμάτων του ΠΑΟΔΑΠ και ότι αυτό «τίναξε στον αέρα τον οικογενειακό προγραμματισμό των γονιών». Κάνει μάλιστα και μια, κυριολεκτικά ατυχή, σύγκριση με την δική του εποχή.

Αντιλαμβάνομαι ότι βρισκόμαστε, πλέον, σε προεκλογική περίοδο. Ότι οι διάφοροι υποψήφιοι Δήμαρχοι προσπαθούν να βρουν κάτι να πουν για να βρίσκονται στην επικαιρότητα αλλά και για να πουν ότι «εμείς είμαστε καλύτεροι από αυτούς». Ο προεκλογικός αγώνας, όμως, με «μαγικό» τρόπο, τους στερεί την μνήμη. Όχι όμως και την δική μας.

Η πρόσληψη του προσωπικού, παρ΄ότι επί όλων των διοικήσεων προγραμματιζόταν εγκαίρως, εναπόκειται σε πολλαπλές εγκρίσεις πολλών άλλων Υπηρεσιών (Υπουργείο Εσωτερικών-ΑΣΕΠ-Αποκεντρωμένη Διοίκηση). Οι αιτήσεις γίνονται πάντα στις αρχές Μαρτίου, οι τελικές εγκρίσεις έρχονται πάντα στα τέλη Σεπτεμβρίου και τα προγράμματα ξεκινούν πάντα τέλη Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου. Ο κ. Μυλωνάκης ήταν Πρόεδρος του (τότε) Αθλητικού Οργανισμού Αθλήσεως του Δήμου (το ¼ αυτού που υπάρχει σήμερα, σε μέγεθος και αριθμό  δομών), την περίοδο 2006-2010. Ακριβώς την ίδια περίοδο, γινόταν η έναρξη των προγραμμάτων και επί της εποχής του και τα στοιχεία υπάρχουν στο αρχείο του Οργανισμού. Πού βλέπει λοιπόν την «καθυστέρηση»;

Όσον αφορά στον προγραμματισμό των γονέων, θα ήθελα να τον πληροφορήσω τα εξής: Εδώ και τρία χρόνια έχει αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στον ΠΑΟΔΑΠ. Η σημερινή διοίκησή του, παρ΄ότι δεν μπορώ να ισχυρισθώ ότι δεν έχει κάνει λάθη ή παραλείψεις, έχει κάνει σοβαρά βήματα για να μπορεί να παρέχει αξιόπιστες και σοβαρές υπηρεσίες προς όλους όσοι κάνουν χρήση των προγραμμάτων της. Έχει εκσυγχρονίσει την ιστοσελίδα της, που περιλαμβάνει πληθώρα πληροφοριών και εφαρμογών για ενημέρωση-υποβοήθηση των πολιτών, έχει προβλέψει ηλεκτρονική εφαρμογή για άμεση ενημέρωσή τους και υποβολή αιτημάτων τους, πραγματοποιεί δημοσκοπήσεις για να ακούσει την άποψή τους, ηλεκτρονική εγγραφή στα προγράμματά μας, σταθερότητα στην ημερομηνία ενάρξεως των προγραμμάτων, χρησιμοποίηση σύγχρονων μεθόδων προβολής των προγραμμάτων-δράσεών μας και αρκετά άλλα. Αυτό, την εμπιστοσύνη των πολιτών, την αποδεικνύει ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των χρηστών των προγραμμάτων μας.

Σε κάθε περίπτωση, δεν θα ήθελα να αντιδικήσω με τον κ. Μυλωνάκη, διέγραψε κι αυτός την πορεία του 18 χρόνια τώρα, με τα θετικά και τα αρνητικά του (όπως όλοι μας). Νομίζω όμως ότι επιλέγει λάθος πεδίο, αυτό των συγκρίσεων, για να αντιπαρατεθούμε. Γιατί έτσι θα πρέπει να συγκριθούμε και στον οικονομικό τομέα. Ας πούμε, θα πρέπει να δικαιολογήσει το πώς άφησε στην επόμενη διοίκηση (της και τότε δημαρχίας Ζορμπά) χρέος περίπου  350.000 ευρώ από τον Οργανισμό που διοικούσε ο ίδιος και 300.000 ευρώ από τις Πολιτιστικές Δομές. Τα οποία και αποπλήρωσε η επομένη διοίκηση που  άφησε μηδενικό χρέος, στην μεθεπόμενη. Μηδενικό χρέος έχουμε και σήμερα.

Θα προτιμούσα, αντί να προσχωρεί στον λαϊκισμό,  να υποβάλει εποικοδομητικές προτάσεις τις οποίες, όπως καλά γνωρίζει, λαμβάνουμε πάντα σοβαρά υπ΄όψιν μας και υιοθετούμε. Αυτό επιβάλλει η θέση του, η θέση μας και το δημόσιο συμφέρον.

Σπύρος Παπασπύρος

Πρόεδρος ΠΑΟΔΑΠ

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.