Αποστομωτική απάντηση του Γιάννη Μυλωνάκη στον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ μέσα από το δημοτικό συμβούλιο (DOC,VD)

Αποστομωτικός υπήρξε ο επικεφαλής των «Αλλάζουμε», κ. Γιάννης Μυλωνάκης,  στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου απέναντι στον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ. Πρόσφατα υπήρξε μια αντιπαράθεση των δύο ανδρών σχετικά με την ημερομηνία έναρξης των αθλητικών προγραμμάτων του Νομικού Προσώπου. Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Μυλωνάκης υπήρξε πρόεδρος του πρώην Αθλητικού Οργανισμού (ΟΑΔΑΠ 2006-2010), όπου είχε αναπτύξει σημαντικό έργο. Τα στοιχεία που παρέθεσε στο Δ.Σ., και που παρουσιάζονται μέσα από το aparaskevi-images.gr,  είναι αδιαμφησβήτητα και απτά.

Μάλιστα ο κ. Μυλωνάκης, θέλοντας να τονίσει το ενδιαφέρον του για τον ΠΑΟΔΑΠ, προέβη σε αλλαγή των μελών της παράταξής του στο Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου. Έτσι τακτικό μέλος είναι ο ίδιος και αναπληρωματικό ο κ. Πέτρος Διακογιάννης, δύο δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης, όπως είπε και ο ίδιος.

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Μυλωνάκη:

Τοποθέτηση για ΠΑΟΔΑΠ

“Ο δήμαρχος απέφυγε να απαντήσει στα ερωτήματα που του θέσαμε ως παράταξη στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την καθυστερημένη έναρξη των αθλητικών προγραμμάτων του ΠΑΟΔΑΠ. Προτίμησε, για άλλη μια φορά, να κρυφτεί πίσω τον πρόεδρο του νομικού προσώπου, αφήνοντας στον κ. Παπασπύρο να κάνει τη βρόμικη δουλειά. Και την έκανε μια χαρά, διαστρέφοντας την πραγματικότητα:

Διαστροφή πρώτη: Ο κ. Παπασπύρος υποστήριξε ότι και επί προεδρίας μου στον Οργανισμό Αθλητισμού Δήμου Αγίας Παρασκευής τα προγράμματα ξεκινούσαν Οκτώβριο. Το συμβουλεύουμε να ανατρέξει στα έντυπα (σ.σ. στο τέλος του άρθρου) που βγάζαμε εκείνη την εποχή και να φρεσκάρει τη μνήμη του. Τα προγράμματα, όπως πολύ καλά γνωρίζουν οι πολίτες που τα απολάμβαναν, ήταν στην ώρα τους…

Διαστροφή δεύτερη: Ο κ. Παπασπύρος με κατηγόρησε ότι ως πρόεδρος του τότε Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου άφησα χρέη 300.000 ευρώ από τις πολιτιστικές δομές. Να του θυμίσω ότι στον Οργανισμό που διοικούσα δεν υπάγονταν πολιτιστικές δομές. Μάλλον, αλλού πρέπει να απευθυνθεί…

Διαστροφή τρίτη: Ο κ. Παπασπύρος με κατηγόρησε ότι ως πρόεδρος του τότε Αθλητικού Οργανισμού άφησα χρέος 350.000 ευρώ. Να του θυμίσω ότι ο ταμειακός απολογισμός του ΟΑΔΑΠ για το έτος 2010 εμφανίζει ταμειακό πλεόνασμα περίπου 80.000 ευρώ.

Η λάσπη στον ανεμιστήρα που προσπαθεί να ρίξει ο κ. Παπασπύρος, δυστυχώς, επιστρέφει σε αυτόν. Και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει τις δικές του «περίεργες» επιλογές, όπως το να συγκαλέσει πρόσφατα έκτακτο Δ.Σ. στον ΠΑΟΔΑΠ για να περάσει απευθείας ανάθεση για τις χριστουγεννιάτικες πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία…

Καλή η νέα «φάμπρικα» που προσπαθείτε να στήσετε μέσω του ΠΑΟΔΑΠ και του κ. Παπασπύρου κ. δήμαρχε, αλλά δεν θα μακροημερεύσει. Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια, και τα ψέματα της θητείας του κ. Παπασπύρου στον ΠΑΟΔΑΠ ακόμη κοντύτερα. Είχαμε πει ότι κάποια στιγμή θα ασχοληθούμε με τα πεπραγμένα του και αυτή η στιγμή ήρθε.

Επειδή δεν έχουμε σκοπό να αφήσουμε ανενόχλητους όσους επιχειρούν να μετατρέψουν τον ΠΑΟΔΑΠ σε «πλυντήριο ξεπλύματος» αμαρτιών και άλλων αδιαφανών διαδικασιών, σας ενημερώνω ότι εφεξής αναλαμβάνω προσωπικά ο ίδιος τακτικό μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού, με αναπληρωματικό μέλος τον συνάδελφο δημοτικό σύμβουλο Πέτρο Διακογιάννη.

Από εδώ και πέρα, ενημερώστε κ. δήμαρχε τον κ. Παπασπύρο ότι, εκτός από τις κίβδηλες ανακοινώσεις που κατά καιρούς εκδίδει, και με τις οποίες προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο, θα πρέπει να ασχοληθεί και με την αιτιολόγηση κάθε ποσού που βγαίνει από το ταμείο του ΠΑΟΔΑΠ…

Ωστόσο, του αναγνωρίζουμε και κάτι σωστό που έγραψε στην τελευταία ανακοίνωσή του. Ότι δεν υπάρχει πεδίο σύγκρισης μεταξύ της δικής σας νοοτροπίας διοίκησης και της δικής μας. Η δική μας κινείται στο φως, πρεσβεύει το νέο, επιχειρεί να σπάσει τον φαύλο κύκλο της εναλλαγής κουρασμένων και ξεπερασμένων δημοτικών αρχών, που τίποτε πια δεν έχουν να προσφέρουν στην Αγία Παρασκευή.

Ναι, δεν είμαστε ίδιοι. Διαφέρουμε στα οράματα, στο πώς θέλουμε την Αγία Παρασκευή, στο πώς θέλουμε την πόλη που ζουν οι γονείς μας και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Και ξέρουμε πώς θα αποκτήσουμε αυτήν την πόλη. Και το κυριότερο, το ξέρουν και οι συμπολίτες μας και σύντομα θα σας το αποδείξουν…”  

Ακολουθούν συγκεκριμένα αποσπάσματα από τα φυλλάδια που αφορούν τα προγράμματα του ΟΑΔΑΠ επί προεδρίας Γιάννη Μυλωνάκη.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.