Γιώργος Οικονόμου: Στην απελπισία του ο Δήμαρχος βλέπει όνειρα

Επειδή ο δήμαρχος διακινεί στο messenger πάλι το σενάριο της παράτασης της θητείας των αιρετών της αυτοδιοίκησης κοινοποιώντας δημοσίευμα της ΕΣΤΙΑΣ, ενημερώνουμε τους δημότες αυτό μπορεί να αποτελεί “ευσεβή πόθο” του , όμως είναι αδύνατο να υλοποιηθεί γιατί “δεν συντρέχει λόγος ανωτέρας βίας”.

Μία τέτοια ρύθμιση θα αντιμετώπιζε θέμα αντισυνταγματικότητας.
Άλλωστε τόσο ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, όσο και άλλα κορυφαία στελέχη της ΚΕΔΕ απορρίπτουν κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το οποίο μάλιστα χαρακτηρίζουν «θεσμική εκτροπή».

Αλλά και το Υπουργείο Εσωτερικών το διέψευσε με πρόσφατη ανακοίνωση.
Μάλιστα, μετά την απόφαση του Γ’ Τμήματος του ΣτΕ, το οποίο έκρινε αντισυνταγματική τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από τα δημοτικά συμβούλια στις Επιτροπές, δεν υπάρχει καμιά διάθεση να εμπλακεί σε «συνταγματική περιπέτεια» προς εξυπηρέτηση κάποιων μεμονωμένων αποτυχημένων αυτοδιοικητικών που επικαλούνται ότι “δεν πρόκαναν” (https://www.myota.gr/2022/05/31/%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-%cf%86%ce%ae%ce%bc%ce%b5%cf%82-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%af-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%ac%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%b7%cf%82-%ce%b5%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%b3/?fbclid=IwAR1QKiDZStQeeuIMwpPP-t-NMCTCCLrseEKZHF55MG0C-MryDgmcsM_vazg ).

Συνιστούμε στον απερχόμενο δήμαρχο που διακινεί αυτές τις φήμες, να πάψει να αναλώνει το χρόνο του σε «όνειρα » και να ασχοληθεί στο μικρό υπόλοιπο της θητείας του με τα προβλήματα της πόλης, που είναι και πολλά και σοβαρά. Γιατί το μόνο που καταφέρνει καλά, είναι να γίνεται πρωταγωνιστής σε σατιρικές εκπομπές πανελλαδικής εμβέλειας και να γελάνε με τα καμώματά του οι πάντες.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.