Πολιτικό Debate των Ζορμπά – Σταθόπουλου – Οικονόμου στο ART TV (VD)

Με τη «μάχη της Αγίας Παρασκευής» ασχολήθηκε την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022 η εκπομπή «Χωρίς Χρώμα» και ο Γιώργος Βαθιώτης.

Στο πολιτικό debate συμμετείχαν ο Βασίλης Ζορμπάς, Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, ο Γιάννης Σταθόπουλος, επικεφαλής αξιωματικής αντιπολίτευσης – πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής και ο Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής ελάσσονος αντιπολίτευσης Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Η συζήτηση εξελίχθηκε σε ήπιους τόνους με αναφορές ως επί το πλείστον στα έργα και τα προβλήματα που αφορούν την πόλη.

Ο Δήμαρχος Β. Ζορμπάς ερωτώμενος απάντησε ότι είναι δυνατή η διοίκηση του Δήμου μετα και τις αυξημένες αρμοδιότητες που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή και φάνηκε σίγουρος ότι διοικεί καλά το δήμο. Αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση ενεργειακού κόστους και τα φθηνά δημοτικά τέλη. Παρότι ο κ. Ζορμπάς είχε να αντιμετωπίσει τα «πυρά» δύο κατευθύνσεων, βγήκε κερδισμένος από αυτή  τη συζήτηση, γιατί πέρασε μια εικόνα διαφορετική από ότι απασχολεί τελευταία το πανελλήνιο. Ήταν ήρεμος αυτή την φορά και απέφυγε τις αντεγκλήσεις.

Ο πρώην δήμαρχος Γ. Σταθόπουλος υπερασπίστηκε το έργο του, αναφερόμενος σε μια «βεντάλια» έργων επί θητεία του που εξελίχθηκαν και στην θητεία Ζορμπά, έθεσε προτεραιότητες, εκτίμησε ότι έχουμε υπερβάλει όσον αφορά την παραβατικότητα στην πόλη και τόνισε ότι χρειάζεται συναίνεση στα μεγάλα θέματα.

Ο Γ. Οικονόμου παρουσιάστηκε καλά προετοιμασμένος και πιο στοχευμένος. Απάντησε ότι τα σημαντικά προβλήματα είναι η καθαριότητα, η έλλειψη χώρων στάθμευσης, αστικό περιβάλλον (δρόμοι, πεζοδρόμια), θέματά σχολικής στέγης, εξυπηρέτησης του δημότη, πολιτικής προστασίας, ασφάλειας, ενέργειας, κ.α. Έβγαλε δε δύο ειδήσεις:

α)Υπάρχει πρόταση της παράταξης Οικονόμου για δημιουργία πάνω των 1.200 θέσεων στάθμευσης αξιοποιώντας την ακίνητη περιουσία άμεσα και χωρίς δαπάνες για τους κατοίκους.

β)Για τα μειωμένα δημοτικά τέλη του Δήμου ουσιαστικά είχε περάσει η άποψη της αντιπολίτευσης και πως ο δήμαρχος πρόσφατα ζήτησε από τους εργαζόμενους της καθαριότητας να πιέσουν την αντιπολίτευση για αύξηση των δημοτικών τελών, για να μπορέσει να τους πληρώσει!!!

Σε δυσάρεστη θέση βρέθηκε ο δήμαρχος όταν ο Γιώργος Οικονόμου καταδίκασε δημόσια το πρόσφατο περιστατικό που συνέβη στο Δ.Σ. και που απασχόλησε πανελλαδικά τα κανάλια, μιλώντας για  bulling σε γυναίκα δημοτική σύμβουλο. Ο κ. Ζορμπάς προσπάθησε να αιτιολογήσει τη αντίδρασή του και τα έκτροπα που συνέβησαν και μίλησε για μία ατυχή στιγμή.

Αν και έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μέχρι την κάλπη και προφανώς θα συμβούν διάφορα στην πορεία, ίσως θα μπορούσαμε να βγάλουμε ένα πρώτο συμπέρασμα από την παρουσία των επικεφαλής των τριών πρώτων παρατάξεων.

Αν θέταμε τώρα το ερώτημα αν το debate είχε νικητή η απάντηση αντικειμενικά θα ήταν ναι.

Ο επικεφαλής της «Νέας Αρχής» φάνηκε πιο σίγουρος, δυναμικός, προετοιμασμένος με προτάσεις και έτοιμος να αναλάβει τα ηνία της πόλης. Βέβαια η εκλογή εξαρτάται από την επιλογή των πολιτών και όπως είπαμε είμαστε ακόμη στην αρχή του προεκλογικού αγώνα. Και σαφώς υπάρχουν και οι υπόλοιπες παρατάξεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.