Ελλάδα-Κίνα 50 χρόνια μαζί, στην Αγία Παρασκευή

Με τεράστια επιτυχία και με την παρουσία πλήθος κόσμου, όλων των ηλικιών, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί (Κυριακή, 23.10.2022) το «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ. Σιάο Τζουντσενγκ, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλης Ζορμπάς, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ευπρεπεία Καψοκεφάλου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Δρ. Μιλτιάδης Κύρκος, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου, ο Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ, κ. Σπύρος Παπασπύρος, η Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων «Αργώ» και Ειδική Σύμβουλος του Περιφερειάρχη Αττικής, κα. Γεωργία Πίσπα, αντιπροσωπεία του Ινστιτούτου «ΚΟΜΦΟΥΚΙΟΣ» και πολλοί ακόμα πολιτικοί και κοινωνικοί παράγοντες της πόλης μας.

Τη ροή του προγράμματος παρουσίασαν οι υπεύθυνες της διοργάνωσης κα Yan Hongwei, συν – Διευθύντρια του Ινστιτούτου Κομφούκιος Αθηνών και η κα Γεωργία Πίσπα,  Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων “Αργώ ” – Ειδική Συμβούλος του Περιφερειάρχη Αττικής.

Κατά τη διάρκεια των χαιρετισμών, ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Αγία Παρασκευή για τη διοργάνωση της όλης εκδήλωσης, να εκφράσει τις ευχάριστες εντυπώσεις του για την πόλη μας αλλά και να δεσμευτεί πως θα συνεχίσει να δουλεύει προς όφελος των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.    

Από τη μεριά του ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής ευχαρίστησε τον Πρέσβη για την παρουσία του και την συνεργασία του, τον ΠΑΟΔΑΠ για τη συμβολή του στη διοργάνωση, το τμήμα Παιδείας που συνέβαλλε τα μέγιστα στο όλο εγχείρημα με την παρουσία των σχολείων της πόλης και παράλληλα δεν παρέλειψε να τονίσει και τη σιγουριά του πως η χώρα μας θα βρει έναν σίγουρο συμπαραστάτη στο πλευρό της οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστεί, ξεκαθαρίζοντας πως η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία σέβεται τους γείτονές της.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλης Ζορμπάς, εκφράζει τις θερμότερες ευχαριστίες του σε όλα τα σχολεία της πόλης μας που συμμετείχαν στην εκδήλωση, «φωτίζοντας» την με τα χαμόγελά τους και τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες.

——

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.