Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Στύλιο είχε ο Γιώργος Οικονόμου

Συναντήθηκα με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Στύλιο, αρμόδιο εκτός των άλλων για την διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του Υπουργείου.

Πέραν των πολλών θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, τον ενημέρωσα αναλυτικά για τα προβλήματα του Δήμου μας και την αναγκαιότητα παραχώρησης των ακινήτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που βρίσκονται στην πόλη μας.

Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα και με διαβεβαίωσε ότι αντιμετωπίζει πολύ θετικά το ζήτημα, με την προϋπόθεση να τηρηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται στον Ν 4061/12 και ιδιαίτερα στο άρθρο 4 που αναφέρεται στην “δωρεά, κατά χρήση, ακινήτων στο Δημόσιο και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) και σε νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για κοινωφελείς σκοπούς”.

Για την παραχώρηση της χρήσης απαραίτητη είναι η αίτηση του ενδιαφερόμενου φορέα, η οποία θα συνοδεύεται από τεχνικοοικονομική πρόταση και θα προσδιορίζεται η χρονική διάρκεια, ο σκοπός της παραχώρησης καθώς και ο χαρακτήρας της.

Η χρήση γης θα καθορίζεται με αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο πλαίσιο των γενικών κατευθύνσεων του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού. Κατόπιν τούτου θα αναλάβουμε άμεσα πρωτοβουλία να ενημερώσουμε την δημοτική αρχή και τις παρατάξεις, συλλόγους και φορείς, προκειμένου να καταλήξουμε σε αποφάσεις που θα εξυπηρετήσουν τις πραγματικές ανάγκες της πόλης.

Δεσμευθήκαμε στους δημότες, ότι θα ασχοληθούμε ουσιαστικά για να βρούμε λύσεις στα πολλά προβλήματα της πόλης, που έχουν συσσωρευτεί εδώ και χρόνια και αυτό υπηρετούμε με συνέπεια.

Ελπίζουμε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν θα έχει την τύχη των άλλων προτάσεών μας, αλλά θα αποτελέσει πεδίο διαβούλευσης, συνεννόησης και συναίνεσης για το συμφέρον της πόλης μας.

“Νέα αρχή για την Αγία Παρασκευή”

——

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.