ΝΔ -αυτοδιοικητικές εκλογές: Ανησυχία για τους “αντάρτες” & τη στάση τους στον β΄ γύρο στην Αγία Παρασκευή

Την έντονη ανησυχία που υποβόσκει στους κόλπους της ΝΔ για τους “γαλάζιους” αντάρτες και τη στάση τους στον β΄γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών έφερε στην επιφάνεια το σχετικό ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στο δήμο Αγίας Παρασκευής. 

Όπως αναφέρουν επαΐοντες περί τα νεοδημοκρατικά στην ιστοσελίδα, τα όσα συμβαίνουν στον συγκεκριμένο δήμο είναι ενδεικτικά για τα τεκταινόμενα σε όλη την Ελλάδα.

Η αγωνία του “γαλάζιου” δημάρχου

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό, ότι συνέχεια στο ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr δίνει με επιστολή του στην ιστοσελίδα ο ίδιος ο “γαλάζιος” δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς. Επιστολή με την οποία:

-Επιχειρεί να προκαταλάβει τη στήριξη της ΝΔ (σ.σ. δεν είναι τυχαίο ότι αμέσως μετά το δημοσίευμα έσπευσε να συναντήσει τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στ. Πέτσα), την ώρα που ένας υπουργός (Ν. Χαρδαλιάς) και τρεις, τελικά, βουλευτές Καιρίδης, Κυρανάκης και Β. Οικονόμου), έδιναν το παρών στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας του “γαλάζιου αντάρτη” Αλέξανδρου Μουστόγιαννη. “Είμαι από τα ιδρυτικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής….Έχω εκλεγεί Δήμαρχος δύο  φορές…. Η ΝΔ μετρά, περίπου, μισό αιώνα ζωής και επιδεικνύει σεβασμό στις αρχές της, όπως αυτές διατυπώνονται με απόλυτη σαφήνεια στο καταστατικό της και αφορούν και στην στήριξη υποψηφίων Δημάρχων. Εννοείται ότι θα πράξει τα δέοντα.”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

-Εκφράζει την αγωνία του για την στήριξη του από τους “γαλάζιους” συνυποψηφίους του στον β΄ γύρο, όπου θεωρεί ότι θα περάσει: “Το ερώτημα ωστόσο, για μένα είναι άλλο:  Τι θα κάνουν στο δεύτερο γύρο οι υποψήφιοι «γαλάζιοι αντάρτες»; Θα στηρίξουν τον ομογάλακτο ιδεολογικά υποψήφιο Δήμαρχο; Η πρόσφατη εμπειρία από κάποιους στις εκλογές του 2019 στο Δήμο μας, λέει άλλα… Οι ασχολούμενοι με τα αυτοδιοικητικά, εντός ή εκτός της πόλης μας, το γνωρίζουν καλά”, καταλήγει ο κ. Ζορμπάς, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τους συνυποψηφίους του «γαλάζιους αντάρτες», όπως τους ονομάζει, θεωρώντας προφανώς ότι ο ίδιος είναι ο επίσημος υποψήφιος του κόμματος.

Δεν τήρησε τις συμφωνίες

Τι είχε, όμως , συμβεί το 2019 στον συγκεκριμένο αλλά και άλλους δήμους: Οι δύο, τότε, “γαλάζιοι αντάρτες” (Οικονόμου, Μουστόγιαννης) που έμειναν εκτός β΄γύρου κλήθηκαν μαζί με τον κ. Ζορμπά στην Πειραιώς και μετά από ασφυκτικές πιέσεις δέχθηκαν να στηρίξουν τον νυν δήμαρχο, ο οποίος και εξελέγη απέναντι στον τότε δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σταθόπουλο.  Ωστόσο, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι δύο θεωρούν ότι ο κ. Ζορμπάς δεν τήρησε τις συμφωνίες που είχαν κάνει. Άρα, θα είναι μάλλον από δύσκολο έως αδύνατο να τον στηρίξουν και το 2023, εφόσον, βεβαίως, βρεθεί και πάλι στον β΄ γύρο. Μάλιστα, “γαλάζιο” στέλεχος της Αγίας Παρασκευής που διετέλεσε συνεργάτης του νυν δημάρχου, σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες του υποστηρίζει ότι ο κ. Ζορμπάς είναι τελειωμένος…

ΝΔ: Ποιεί την ανάγκη φιλοτιμία

Την ίδια ώρα η Πειραιώς, τουλάχιστον μέχρι τις εθνικές εκλογές δεν δείχνει διάθεση να στηρίξει όχι μόνο νυν “γαλάζιους” δημάρχους μικρότερων περιοχών όπως η Αγία Παρασκευή αλλά ούτε καν περιφερειάρχες και δημάρχους μεγάλων πόλεων. Γι’ αυτό και, ποιώντας την ανάγκη φιλοτιμία, αφήνει τους υπουργούς και τους βουλευτές της να γυρίζουν από “αντάρτη” σε “αντάρτη” υποψήφιο.

Να υπενθυμίσουμε ότι το 2019 που οι εθνικές εκλογές διεξήχθησαν μετά τις αυτοδιοικητικές η ΝΔ και ο τότε γραμματέας της Λευτέρης Αυγενάκης είχαν προχωρήσει σε μία εντυπωσιακή “κωλοτούμπα” και από εκεί που το Σεπτέμβριο του 2018 “απειλούσαν” τους “αντάρτες” υποψηφίους, έξι μήνες μετά, το Μάρτιο του 2019, τους “χάιδευαν’. Τώρα μένει να δούμε τι θα κάνει η Πειραιώς μετά τις εθνικές εκλογές ενόψει και των τριών σεναρίων που διαφαίνονται: Κυβέρνηση ΝΔ, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ακυβερνησία.

Πηγή: aftodioikisi.gr/

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.