ΕΡΤ, ελεγχόμενη στάθμευση, δημοτική συγκοινωνία – Προτάσεις του Γιώργου Οικονόμου για το πρόβλημα στάθμευσης της πόλης (Ηχητικό)

Στο σημερινό (6/11/22) πρωινό μαγκαζίνο του Real Fm 97.8 και στην εκπομπή του Γιάννη Παπαγιάννη συμμετείχε εκτάκτως ο επικεφαλής της «Νέας Αρχής» και δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Οικονόμου. Αφορμή στάθηκε η αναφορά του στο πρόσφατο debate στο πρόβλημα της στάθμευσης που υπάρχει στην Αγία Παρασκευή με αποτέλεσμα η εκπομπή να λάβει πενήντα μηνύματα από αγανακτισμένους κατοίκους που ζητούν να βρεθεί μια λύση.

Το κυκλοφοριακό είναι ουσιαστικό και κεφαλαιώδες πρόβλημα, δήλωσε ο κ. Οικονόμου, που δημιουργεί καταστάσεις κακές και στην αγορά και στην κίνηση. Η πόλη ασφυκτιά με τη μπλοκαρισμένη κίνηση και δεν υπάρχει δημοτικός χώρος στάθμευσης. Και όχι μόνο στους κεντρικούς άξονες της πόλης, αλλά και σε σημεία που δεν φαίνονται, όπως στην περιοχή του Κοντοπεύκου κοντά στο σταθμό Μετρό “Δουκίσσης Πλακεντίας”.

Η «Νέα Αρχή» εστίασε στο πρόγραμμά της στην αναζήτηση 1200 θέσεων στάθμευσης.

Προτάσεις του Γιώργου Οικονόμου για εξεύρεση θέσεων στάθμευσης:

  • Στον περίβολο της ΕΡΤ υπάρχουν εκατοντάδες ελεύθερες θέσεις στάθμευσης. Στο προεκλογικό πρόγραμμα της «Νέας Αρχής» υπάρχει η σκέψη σε ένα μέρος του προαυλίου της να υλοποιηθεί έργο που θα προβλέπει δύο υπόγεια πάρκινγκ που θα αποφέρει 400-500 θέσεις στάθμευσης. Έχει ήδη κάνει συναντήσεις επ’ αυτού.
  • Η ελεγχόμενη στάθμευση θα έλυνε ένα μέρος του προβλήματος. Για την μη εφαρμογή της έως τώρα από τη δημοτική Αρχή, έχει γίνει ερώτηση στο Δ.Σ. από τον κ. Οικονόμου, αλλά δεν έλαβε απάντηση.
  • Δημοτική Συγκοινωνία, η οποία θα ενώσει τους περιφερειακούς σταθμούς του Μετρό με τις γειτονιές.

Αναφέρθηκε έντονα από τον κ. Παπαγιάννη το ποιος φταίει που δεν έγινε σταθμός Μετρό στην Αγία Παρασκευή, με τον κ. Οικονόμου να απαντά «Δεν θα μείνουμε στα λάθη του παρελθόντος. Εμείς κοιτάζουμε μπροστά, ο κόσμος θα καταλογίσει ευθύνες».

Έτοιμη για τις εκλογές και με προτάσεις εφαρμόσιμες η “Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή”. Προφανώς δεν παίρνει αψήφιστα την κάθοδό της στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, αλλά οδεύει φανερά προετοιμασμένη. Όσον αφορά την αξιοποίηση του περιβόλου της ΕΡΤ είναι μια πρόταση πρωτοποριακή που δεν έχει τεθεί στο παρελθόν από κανέναν δημοτικό παράγοντα, επομένως κατοχυρώνεται στον Γιώργο Οικονόμου. Εφόσον εφαρμοστεί σίγουρα θα δώσει μια μεγάλη ανάσα στην Αγία Παρασκευή.

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.