“Νίκη των Πολιτών”: Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών έγινε, τη Δευτέρα 14/11, η πρώτη Συνάντηση Γειτονιάς

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών έγινε, τη Δευτέρα 14/11, η πρώτη Συνάντηση Γειτονιάς της Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής -Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση .

Ήταν μια επιτυχημένη εκδήλωση διάρκειας δυο περίπου ωρών, που αφορούσε στους κατοικους του τετραγώνου των οδών Αρκαδίου, Προβελεγγιου, Λυκείου και Σολωμου και η οποία θα συνεχιστεί σε παρα πολλές μικρές γειτονιές της Αγίας Παρασκευής, με στόχο να ακουστούν οι πολίτες.

Μετά την εισήγηση του Γιάννη Σταθοπουλου που ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, περιέγραψε όσα έγιναν στην περιοχή το διάστημα 2014-19 και αναφέρθηκε στα σημερινά προβλήματα ακολούθησαν πολλές τοποθετήσεις κατοίκων της περιοχής.

Η καθαριοτητα, η παραμέληση του δημοσίου χώρου, η ανακύκλωση, η ανάγκη άμεσης αντίδρασης του Δημου σε καθημερινά προβλήματα, το κυκλοφοριακό, η έξυπνη πόλη, οι ποδηλατόδρομοι, η έλλειψη καφέ κάδων, τα προβλήματα φτώχειας, τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα, η Δημοτική συγκοινωνία, η τοποθέτηση φαναριού Σολωμου και Καραϊσκάκη, ο πολιτισμός, οι πλειστηριασμοί κ.α. ήταν τα θέματα προτεραιότητας που έθιξαν.

Με παράδοση, είκοσι ετών στις συνελεύσεις γειτονιών, η «ΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» επιχειρεί να εξελίξει τον θεσμό φτάνοντας σε πολύ μικρότερες περιοχές και το πρώτο «πείραμα» ήταν απολύτως επιτυχημένο.

Σημειώνουμε την παρουσία των Δημοτικών Συμβούλων Παν. Γκονη, Μαργ. Δημητριου-Καβρουδακη και Σοφ. Αιδινη, από το ΔΣ του Συλλόγου κατοίκων Τσακου των Ι. Κουτσουρά και Λ. Ασημάκη, της πρ. Δημ. Συμβούλου Κατ. Φλατσουση και εκπροσώπου του ΚΑΠΗ.

Τέλος, τον επιτυχημένο συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο Δημοσιογραφος-Ποιητής Ζαχαριας Σώκος.

Η επόμενη Συνάντηση Γειτονιάς θα γίνει στο καφέ Fouzer (γωνία οδών Ειρήνης και Αμαρυλλιδος) και θα αφορά την περιοχή που περικλείεται από τις οδους Νεαπόλεως, Πελοποννήσου και Ειρήνης.

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.